Paraksta vienošanās memorandu par NATO sammita norisi Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 24. februārī, Rīgā NATO valstu un valdības vadītāju sanāksmes organizēšanas biroja vadītājs Edgars Rinkēvičs un NATO sammita sagatavošanas grupas vadītājs Bērnds Getce (Bernnd Goetze) parakstīja vienošanās memorandu par NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes rīkošanu Rīgā šā gada 28. un 29. novembrī, informē Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta Preses nodaļa.

Vienošanās memorands ir nedēļu garu konsultāciju, kurās piedalās speciālisti no Latvijas un no NATO, rezultāts. Šis dokuments nosaka abu pušu atbildību un uzdevumus sammita organizēšanas procesā dažādās jomās: sanāksmes norises vietas un mediju centra iekārtošana, transporta, viesnīcu, informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju nodrošinājums, drošības aspekti un citi ar sammita norisi saistīti jautājumi.

Jau ziņots, ka pērn 8. decembra NATO ārlietu ministru sanāksmes laikā tika apstiprināts, ka Rīgas sammitā valstis pārrunās NATO militāro un politisko pārveidi, pielāgojoties mūsdienu drošības izaicinājumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu