Prezidentei nav bažu par valdības stabilitāti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/B.Koļesņikovs

«Valdībai un koalīcijai nekādi lieli satricinājumi nedraud, vismaz šai brīdī,» šodien pēc tikšanās ar premjeru Aigaru Kalvīti (TP) žurnālistiem sacīja Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Valsts prezidente uzsvēra, ka valdībai jāturpina darbs un jāpabeidz iesāktie darbi. Prezidente atzina, ka jau vakar, tiekoties ar premjeru, kā viens no scenārijiem pārrunāta arī satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP) iespējamā demisija. «Nav mans amats un pienākums ieteikt izpildvarai, ko darīt,» sacīja Vīķe-Freiberga, akcentējot, ka atbildība ir premjeram un ministriem.

«Jebkurai partijai ir izvēles brīvība, un neviens nevar piespiest — darboties koalīcijā vai ne,» sacīja prezidente, atbildot uz jautājumu, vai Latvijas Pirmās partijas aiziešana no valdības varētu destabilizēt situāciju.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis sacīja, ka galvenais uzdevums ir stabilitāte valstī un valdībai ir daudz uzdevumu, kas jāpaveic līdz Saeimas vēlēšanām.

Kā ziņots, šodien Kalvītis pieprasīja Šlesera atkāpšanos no satiksmes ministra amata. Viņš sarunā ar žurnālistiem šādu lēmumu pamatoja ar to, ka neviens ministrs — pat vislabākais — nevar turpināt darbu, ja nav sabiedrības uzticības. Šlesers, pēc premjera domām, sabiedrības uzticību ir zaudējis.

Ainārs Šlesers pauda nožēlu, ka Ministru prezidents bijis spiests pakļauties plašsaziņas līdzekļu sarīkotajai kampaņai. Viņš palikšot aktīvajā politikā un atgriezīsies Saeimā. Pēc ministra amata atstāšanas viņam būšot vairāk laika gatavoties rudenī gaidāmajām 9. Saeimas vēlēšanām. Politiķis cer, ka liela sabiedrības daļa vēlēšanās novērtēs Latvijas Pirmās partijas un viņa veikumu.

Šlesers pagaidām nevēlējās komentēt, vai Latvijas Pirmā partija pēc viņa aiziešanas no satiksmes ministra amata turpinās darbu Kalvīša vadītajā valdībā. Par to šodien, izvērtējot situāciju, plkst. 17.30 lems Latvijas Pirmās partijas un partijas «Latvijas ceļš» apvienotā valde.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu