LTV savu avotu varētu publiskot tikai pēc tiesas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «De facto»

Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienests publiskos visas tā rīcībā esošās telefonsarunas, kas pievienotas Jūrmalas kukuļošanas skandāla krimināllietai, taču sarunu iesniedzēja vārdu izpaudīs ne ātrāk kā pēc tiesas, portālam «Apollo» pavēstīja LTV Ziņu dienesta galvenā režisore Arta Ģiga.

«Mēs uztraucamies par informācijas avota drošību, tāpēc to neizpaudīsim. Vienīgi varbūt pēc tiesas,» sacīja Ģiga.

Tā kā ieraksts ar uzņēmēju un politiķu sarunām ir aptuveni divas stundas garš, tiek plānotas pārmaiņas LTV 1. programmā, taču, kā apgalvoja LTV Ziņu dienesta pārstāve, pagaidām vēl nav skaidrs, kādas būs šīs pārmaiņas. «Visticamāk, ka telefonsarunas tiks pārraidītas svētdienas vakarā paredzētās filmas vietā,» norādīja Ģiga.

Ziņu dienesta rīcībā esošās telefonsarunas ir oficiālas, tāpēc LTV noraida pārmetumus par apmelošanu un nepatiesas informācijas izplatīšanu.

Arta Ģiga norādīja, ka nav nekāda pamata domāt, ka LTV izpilda kādu politisku pasūtījumu, un sacīja: «Latvijas politiķi laikam pat nespēj iedomāties, ka žurnālisti var kaut ko atrast. Šis gadījums parāda, ka Latvijas politiskās elites domāšanas veids ir visai primitīvs, visur saskatot pasūtītāja un izpildītāja attiecības.»

Jau ziņots, ka «De facto» svētdien publiskoja Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļdošanas lietā apsūdzētā Germana Miluša telefonsarunu atšifrējumus. No tiem noprotams, ka par «balsu pirkšanu», lai ievēlētu Latvijas Pirmās partijas kandidātu Juri Hlevicki, informēti gan Ainārs Šlesers, gan Andris Šķēle. Raidījums ziņoja, ka šajā lietā zvanīts arī «tēvzemiešu» līderim Jānim Straumem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu