LPP ministri pārliecināti, ka partijai jāturpina darbs valdībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Pirmās partijas (LPP) ministri ir pārliecināti, ka LPP ir jāturpina darbs valdībā, taču galīgo lēmumu šovakar pieņems partijas valde.

Iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars aģentūrai LETA sacīja, ka viņš personīgi aicinās LPP palikt valdībā un turpināt iesāktos darbus. «Mums valdība nav jāatstāj un mēs turpināsim cīnīties pret apmelojumiem un provokācijām,» sacīja politiķis.

Bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks pauda līdzīgu viedokli, norādot, ka viņam ir daudz veicamo darbu jomās, kuras LPP ministri pārraudzīja līdz šim. «Man liekas, ka labāk ir palikt valdībā, taču, protams, ir jautājums, vai tas ir iespējams,» sacīja Baštiks.

Lai arī LPP vēl nav pieņēmusi lēmumu par tālāko atrašanos valdībā, Saeimas kuluāros neoficiāli izskanējuši iespējamo satiksmes ministra amata pretendentu vārdi. Neoficiāli minēts, ka satiksmes ministra amatam, ja LPP paliek valdībā, varētu tikt virzīts LPP un partijas «Latvijas ceļš» (LC) apvienībā ietilpstošā LC priekšsēdētājs Ivars Godmanis.

Taču Godmaņa apstiprināšana tiek apšaubīta, jo premjers, visticamāk, nepiekritīs, ka ministra amatu ieņem cilvēks, kura partija nav pārstāvēta Saeimā.

Tāpat neoficiāli kā kandidāts iekšlietu ministra amatam tiek minēts LPP priekšsēdētājs Juris Lujāns.

Jau ziņots, ka šodien premjers Aigars Kalvītis (TP) pieprasīja Aināra Šlesera (LPP) atkāpšanos no satiksmes ministra amata.

Kalvītis sarunā ar žurnālistiem šādu lēmumu pamatoja ar to, ka neviens ministrs - pat vislabākais - nevar turpināt darbu, ja nav sabiedrības uzticības. Šlesers, pēc premjera domām, sabiedrības uzticību ir zaudējis.

Šlesers pauda nožēlu, ka Ministru prezidents bijis spiests pakļauties masu mediju sarīkotajai kampaņai.

Šlesers palikšot aktīvajā politikā un atgriezīšoties Saeimā. Pēc ministra amata atstāšanas viņam būšot vairāk laika gatavoties rudenī gaidāmajām 9.Saeimas vēlēšanām. Politiķis cer, ka liela sabiedrības daļa vēlēšanās novērtēs LPP un viņa veikumu.

Šlesers pagaidām nevēlējās komentēt, vai LPP pēc viņa aiziešanas no satiksmes ministra amata turpinās darbu Kalvīša vadītajā valdībā. Par to šodien, izvērtējot situāciju, plkst.17.30 lems LPP un LC apvienotā valde.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu