Koalīcija nevienojas [papildināta]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/B.Aprāne

Šodien notikušajā koalīcijas padomes sēdē netika panākta vienošanās par satiksmes ministra kandidatūru, un jau pirms sēdes partijas «Jaunais laiks» (JL) ģenerālsekretārs Edgars Jaunups portālam «Apollo» norādīja, ka JL neatbalstīs Krišjāņa Petera kandidatūru satiksmes ministra amatam.

Jaunups teica: «Nav runa par Peteru, mēs neatbalstīsim nevienu kandidatūru, kamēr Latvijas Pirmā partija nebūs uzņēmusies pilnu politisku atbildību.»

Pēc sēdes Ministru prezidents Aigars Kalvītis norādīja, ka «nav vēlmes izstumt Latvijas Pirmo partiju no koalīcijas, ir runa par stabilitāti valstī. Partijām jārisina šis jautājums savstarpējās konsultācijās. Satiksmes ministrs ir vajadzīgs, taču vajadzīgs arī līdzsvars un stabilitāte valstī. Es uzskatu, ka vienošanās par to, kas būs ministrs, ir nedēļas jautājums.»

JL frakcijas vadītājs Kārlis Šadurskis arī uzsvēra: «Nav runa par partijas izstumšanu, runa ir par to, vai «Jaunais laiks» varēs strādāt kopā ar Latvijas Pirmo partiju, kamēr viņi nav izvērtējuši savu nostāju. «Jaunais laiks» pagaidām nevar atbalstīt nevienu Latvijas Pirmās partijas kandidātu satiksmes ministra amatam.» «Visi Latvijā ir sapratuši, kas ir noticis, izņemot Latvijas Pirmo partiju,» piebilda Šadurskis, «no Šlesera nedzirdējām neko citu kā paštaisnas runas. Latvijas Pirmajai partijai jāatrod veids, kā pierādīt, ka ir uzticības vērta.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu