Savu pludmali – arī suņiem (10)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daudziem suņu saimniekiem, kuriem patīk baudīt atpūtu pie ūdens kopā ar saviem uzticamajiem draugiem, ir nācies dzirdēt sašutuma pilnus apkārtējo uzkliedzienus, ka suns ezerā draud ar teju vai ekoloģisku katastrofu. Četrkājainīši izceļoties ar to, ka savos kažokos pārnēsā visas zināmās un nezināmās slimības un apdraud "kārtīgu" atpūtnieku drošību un sirdsmieru ar saviem zobiem, nagiem, astēm, balsīm un pat vizuālo tēlu.

Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcija, sekojot ārzemju priekšzīmei, nolēmusi ierīkot īpašu pludmali suņiem. "Esmu bijis vairākās šādās pludmalēs, redzēju, kā tās ierīkotas. Pats būdams suņa saimnieks, nospriedu, ka būtu vērts šo pieredzi pārņemt," stāsta izpilddirektors Juris Viņķelis. Tā būtu nožogota teritorija, kur suņi kopā ar saviem saimniekiem netraucēti varētu atpūsties. Tikšot ierīkots arī īpaši nožogots strupceļš, kur iemānīt pārlieku sapriecājušos četrkājainos atpūtniekus, lai tos varētu vieglāk notvert, jo šādās situācijās saimniekiem bieži nākas krietni izskrieties, lai notvertu draiskuļus. "Ir ļoti daudz vietu, kur suņus ievest kategoriski aizliegts, tāpēc uzskatu, ka ir jābūt kādai vietai, kur īpaši aicināti saimnieki ar saviem četrkājainajiem draugiem," piebilst J. Viņķelis.

ASV un Kanādā ir vairāk nekā 200 šādu pludmaļu un tās ir ļoti iecienītas. Tur ir iekārtotas zonas nikniem un nepaklausīgiem suņiem, kur savus mīluļus drīkst ievest, tikai turot pavadā. Draudzīgiem un paklausīgiem mīluļiem ir sava – "bezpavadas" zona, kur viņi var brīvi skraidīt, iepazīties un atrast jaunus draugus. Lai pludmales varētu uzturēt, apmeklētāji tiek aicināti ziedot naudu, kuru var iemest turpat pludmalē uzstādītā urnā. Kalifornijā, Hantingtonas pludmalē, nekādu īpašo atrakciju nav, ja nu vien par tādu nevar uzskatīt koka kārtīs iekārtus audekla gabalus, kas, vējā plivinoties, aicināt aicina ieķerties ar zobiem un paplosīt tos.

***

Informācija

Savas domas par suņu pludmales nepieciešamību un tās vēlamo atrašanās vietu iedzīvotāji aicināti izteikt pa tālruni 7012179 vai sūtīt uz e-pastu: ivp@riga.lv.

***

Interesanti

Labas uzvedības etiķete ASV suņu pludmalēs:

sunim jābūt piesietam pavadā, izņemot "bezpavadas" zonu;

saimniekam jāsatīra sava suņa atstātie ekskrementi;

neļaujiet savam sunim apciemot citus pludmales suņus vai atpūtniekus bez uzaicinājuma;

oficiāli noteiktajās "bezpavadas" zonās drīkst ierasties tikai suņi, kas klausa saimnieka balss komandām.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu