Džūlijai Robertsai met ar tomātu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aktiera profesija diemžēl ir viena no nepateicīgākajām pasaulē. Bieži vien viņu izgāšanos atceras daudz labāk nekā nopelnus. Viena slikta loma spēj aizēnot daudzas labas.

Pielūdzēji un kritiķi kļūst nežēlīgi pret vakardienas favorīti, pat ja tā ir Holivudas superzvaigzne un luga šai aktrisei ir pirmā un pēdējā viņas teatrālajā karjerā. Ar tomātiem var nomētāt pat pašu Džūliju Robertsu.

Noticēt tam, ka amerikāņi spēj savu mīluli nomētāt ar tomātiem, ir ļoti grūti. Taču gandrīz tā noticis Brodvejā Robertsas teatrālās debijas laikā, kad aktrise piedalījās Ričarda Grinberga iestudētajā lugā «Trīs lietainas dienas». Uzreiz pēc pirmās ainas daudzas skatītāju vietas patukšojās. Palikušie skatītāji sačukstējās, ka viņi neko nevar dzirdēt, taču atteikties no vienreizīgās iespējas redzēt Džūliju Robertsu uz skatuves viņi arī nespēja. Par kulmināciju kļuva otrā aina, kad negaidīti uz skatuves zem aktrises kājām kāds skatītājs nometa kaučuka tomātu. Robertsa, kas šādu reakciju uz savu tēlotprasmi nebija gaidījusi, neapjuka, liekot lietā savu izslavēto smaidu, ar ko sajūsminājusi publiku. Tomēr ciniskie kritiķi pēc izrādes paziņoja, ka aktrisei pamatīgi paveicies: tomāts varēja būt iepuvis, turklāt ne viens vien. Neraugoties uz šo nepatīkamo starpgadījumu, izrāde ienesusi kasē daudzus miljonus ASV dolāru, jo Robertsas fani jau iegādājušies biļetes par četriem miljoniem ASV dolāru pirms lugas pirmizrādes. Tagad ieņēmumu kopsumma sasniedz 10 miljonus, un tas nav fināls, jo uz galvenās amerikāņu «skaistules» atvadu izrādi vēlas nokļūt gan jauns, gan vecs.

Divu bērnu laimīgā māte Džūlija Robertsa jau vairākus gadus pēc kārtas tiek uzskatīta par vislabāk apmaksāto aktrisi Holivudā. Lomai izrādē «Trīs lietainas dienas» jābūt pēdējai — aktrise gatavojas atvadīties no skatītājiem, sevi pilnībā veltot ģimenei. Pati Robertsa savu lomu teātrī uzskata par pilnīgi piemērotu triumfālajai aiziešanai, cerot, ka publika viņu atcerēsies ne tikai kā vieglprātīgo skaistuli, bet arī kā aktrisi, kurai pa spēkam arī nopietnas lomas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu