Lielbritānijā atklāts jauns mutes un nagu sērgas uzliesmojums (9)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā kādā fermā pie Londonas atklāta mutes un nagu sērga, izraisot bažas par 2001.gada epidēmijas atkārtošanos, kas smagi skāra lauku saimniecības. Slimība atklāta kādā fermā pie Gildfordas, uz dienvidrietumiem no Londonas.

Pēc saslimšanas atklāšanas Lielbritānija piektdien visā valstī ieviesa aizliegumu pārvietot mājdzīvniekus.

Lielbritānijas premjerministrs Gordons Brauns pārtraucis savu atvaļinājumu un sestdien atgriezīsies Londonā, lai risinātu radušos krīzi.

"Mūsu galvenā prioritāte ir nepieļaut slimības izplatīšanos, lai aizsargātu lauksaimnieku ganāmpulkus," sacīja Brauna pārstāvis.

2001.gadā mutes un nagu sērgas uzliesmojumā tika iznīcināti līdz 10 miljoni dzīvnieku, tās apkarošanā tika iesaistīta arī armija un tās dēļ tika atliktas vispārējās vēlēšanas. Slimība smagi skāra arī tūrisma industriju, jo tika ierobežota arī cilvēku pārvietošanās.

Slimības uzliesmojums toreiz Lielbritānijas ekonomikai nodarīja zaudējumus aptuveni astoņu miljardu sterliņu mārciņu apmērā.

Mutes un nagu sērga izplatās starp pārnadžiem un ir ārkārtīgi lipīga.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu