NATO sammitā Rīgā nepiedāvās kandidātiem iestāties aliansē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Novembrī Rīgā gaidāmajā NATO sammitā aiz alianses durvīm gaidošajām kandidātvalstīm tiks dota zīme par turpmāko alianses paplašināšanu, taču nevienai valstij netiks izteikts piedāvājums iestāties organizācijā. To atzinis NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shēfers.

Laikraksts «Diena» trešdien raksta, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins uz sanāksmi Latvijā neieradīsies. Novembra sammitā «es gaidu alianses 26 valstu vadītāju sanāksmi un citu tikšanos nebūs», «Dienai» sacījis NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shēfers.

NATO kandidātvalstis Albānija, Maķedonija un Horvātija, kā arī cerību nezaudējušās Ukraina un Gruzija vēlas, lai Rīgā alianse, nosaucot konkrētus termiņus, apsolītu nākamajā sammitā uzaicināt jaunus biedrus. «Mēs zinām, ka sabiedrotie gaida no mums kādu signālu, un es domāju, ka tā arī būs, — jautājums ir, kāds būs šis signāls, un par to runāt ir pāragri, jo diskusijas Sofijā tikai sāksies,» sacījis ģenerālsekretārs.

Ceturtdien un piektdien Bulgārijā notiks ārlietu ministru sanāksme, kurā tiks runāts galvenokārt par tikšanos Rīgā. Citi Rīgā apspriežamie jautājumi būs par ciešāku sadarbību ar Austrāliju, Japānu, Jaunzēlandi un Dienvidkoreju — ar valstīm, kuras nav NATO, bet piedalās tās operācijās vai citādi sadarbojas. «Mēs negribam NATO pārveidot par globālu aliansi, bet par aliansi ar globāliem partneriem,» norādījis NATO šefs. Tiks runāts arī par NATO treniņprogrammas paplašināšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu