Saimnieku vietā arestā cieš suņi (12)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs Stafordšīras terjeri, kuri pagājušā gadā sakoda cilvēku, tika atsavināti saimniekiem un oktobrī ievietoti Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmē, kur atrodas joprojām.

Kamēr ierēdņi kārto formalitātes un lemj, ko ar suņiem darīt, tie, dzīvodami āra būros, ziemā slimojuši un joprojām atrodas nepiemērotos apstākļos.

"Suņi ir agresīvi, diemžēl mums nav tādu apstākļu, lai varētu viņus šeit ilgi uzturēt. Viņi mitinās ārā, bet, tā kā Stafordšīras terjeriem ir īsa spalva, ziemā viņi sala, viens pat apsaldējās, vedām viņu pie ārstiem," stāsta Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmes vadītāja Astrīda Kārkliņa. Pērn patversme noslēdza līgumu ar valsts aģentūru Materiālās rezerves (MR) par suņu uzturēšanu, bet šobrīd nekas netiek darīts, lai patversmi no šiem suņiem (un otrādi) atbrīvotu. "Varbūt ragavas vai vodkas kravas var stāvēt šķūnī, bet dzīvnieks šeit ir iespundēts restēs, un viņu dienā tikai uz piecām minūtēm izved ārā. Desmit mēneši ir krietni ilgs laiks, bet patversme ir domāta īslaicīgai uzturēšanai – ātri meklēt vecos vai jaunos saimniekus, veidot apriti," sašutumu neslēpj A. Kārkliņa.

Pēc viņas stāstītā, pret suņu saimniekiem uzsāktais kriminālprocess pavasarī izbeigts, taču, ko darīt ar suņiem, patversmē nezināja, jo likumsargiem nekādu skaidrojumu neesot bijis. "Suņu saimnieki kādas trīs reizes dzērumā nāca viņiem pakaļ, bet kā gan mēs varam viņiem tos izdot?" uzsver patversmes vadītāja. Pagājušajā nedēļā viņai no MR izdevies uzzināt, ka divi suņi pilnībā nodoti patversmes rīcībā – tas nozīmē, ka divu nedēļu laikā tiks mēģināts tiem atrast jaunus saimniekus, taču, ja tas neizdosies, dzīvniekus nāksies iemidzināt. Par trešo suni nekāda informācija neesot saņemta. A. Kārkliņa paskaidro, ka dzīvnieki, visticamāk, ir lemti bojāejai: "Viņi ir trīs, septiņus un deviņus gadus veci – suņu mūžam tas ir liels gadu skaits."

Iekšlietu ministrijas preses sekretāre Laura Karnīte sacīja, ka konkrētajā gadījumā jautājumi jāuzdod nevis MR, bet gan procesa virzītājam – šajā gadījumā policijai.

"Kriminālprocess bija uzsākts par to, ka suns sakodis cilvēku, bet miesas bojājumi bija viegli, un process saistībā ar pušu izlīgumu izbeigts. Suņi tika ievietoti patversmē. Pārtikas un veterinārais dienests ir tā iestāde, kas izvērtē, vai suns ir bīstams, un pieprasījums pēc izvērtējuma tajā iesniegts 23. aprīlī. Pieprasījumā lūgts atbildi sniegt tieši patversmei," informē Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja preses nodaļas vecākais inspektors Aigars Bērziņš.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu