Geše Taši Tsering Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šī gada 2. – 7. maijā buddhisma meditācijas centrs GANDEN piedāvā apmeklēt tibetiešu skolotāja Geše Taši Tsering lekcijas un meditācijas. 

Geše Taši ir dzimis Tibetā 1958. gadā. Jau gadu vēlāk viņa vecāki bija spiesti emigrēt uz Indiju. 13 gadu vecumā viņš iestājās Sera klostera universitātē Dienvidindijā, kuru 16 gadus vēlāk pabeidza ar augstāko novērtējumu - Lharampa Geše grādu (Geše grāds ir līdzvērtīgs doktora grādam Rietumu augstskolās). Vēl gadu mācījies Augstākajā Tantriskajā koledžā (Gyuto), Geše Taši atgriezās Seras klostera universitātē kā skolotājs. Vēlāk FPMT (Foundation for the Preservation of Mahayana Tradition) garīgais vadītājs Lama Zopa Rinpoče viņu aicināja mācīt FPMT centros. Geše.la piekrita  un mācīja Kopan klosterī Nepālā un Gandi koledžā Indijā. 1992. gadā Geše Taši pārcēlās uz Eiropu – vispirms uz Nalandas klosteri Francijā, pēc tam uz Jamyang centru Londonā, kur viņš dzīvo un māca jau 12 gadus.

Geše Taši pārstāv Tibetas buddhisma Gelug tradīciju un ir FPMT (Mahājanas tradīciju saglabāšanas apvienība) skolotājs. Viņš māca angliski, un ir pazīstams ar savu vienkāršo, sirsnīgo un humora pilno buddhisma mācību pasniegšanas veidu, kas sarežģītos tematus padara saprotamus ikvienam. Viņš ir biežs viesis arī citos buddhisma centros Lielbritānijā un citur pasaulē, kā arī ir buddhisma pamatu tālmācības kursa ‘Foundation of Buddhist Thought’ autors un skolotājs.

Mācības notiks angliski ar tulkojumu latviešu valodā. Laipni lūgti visi interesenti! Plašāka informācija pieejama pie organizatoriem pa telefonu 9490141 (Aija Skrastiņa) vai 9453324 (Sandra Dzilna).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu