Pārciešot [mākslīgos] nagus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arvien biežāk sievietes izvēlas nagu modelēšanu ar želejas vai akrila tehnoloģijām. Skaidrojam šo materiālu ķīmisko sastāvu un to, kas notiek pēc mākslīgo nagu noņemšanas.

Želeja un akrils ir ķīmiski produkti. Nagu pieaudzēšanu ar akrilu veic, sajaucot īpašu šķīdumu - tā saukto likvīdu (etilmetakrilāts un neliels procents benzolperoksīda) ar pūderi. Savukārt želejas (metakrilāts) konsistence ir gatava lietošanai - to atliek vien ar otiņu uzklāt nagam. Lai akrils nekaitētu dabīgajam nagam, svarīgi izvēlēties pareizu konsistenci - šķidrumam un pūderim jābūt pareizā attiecībā. Ja šķidruma ir par daudz, tas sasūcas dabīgajā nagā, piesātinot to ar ķīmiju. Tā rezultātā nags var kļūt trausls vai pat atslāņoties no naga gultnes.

Trausli nagi nekļūst stiprāki

Izvēloties nagu pieaudzēšanu, jāzina, ka dabīgais nags pats izturīgāks nekļūs - tiks vienīgi izveidota skaista aizsargkārta.

Uzklājot dabīgajiem nagiem akrilu vai želeju, tie kopumā kļūs stiprāki un skaistāki (it īpaši svarīgi tas ir problemātisko nagu īpašniecēm). Mākslīgie nagi, līdzīgi kā dabīgie, ir caurspīdīgi, elastīgi, to virsma nav poraina, nedzeltē, neizraisa alerģiju un ir bez smaržas.

Abu materiālu atšķirības: dažādas uzlikšanas tehnoloģijas - akrilu liek ar otiņu, piespiežot, nogludinot un veidojot naga forum, savukārt želeju uzklāj vienmērīgām apļveida kustībām, kā arī atšķirīgs materiāla sastingšanas process (akrils sacietē, pateicoties gaisam, savukārt želeja sastings, kad roka ievietota speciālā UV lampā).

Nagam noņem spīdumu

Nagu pieaudzēšana sākas ar dabīgo nagu sagatavošanas procesu (abām tehnoloģijām ir vienāda pieeja).

Dabīgais nags tiek novīlēts īsāks (atstājot brīvo naga malu aptuveni 1 mm garumā), papildus tiek uzklāts līdzeklis (serums) kutikulas noņemšanai un ar speciālu lāpstiņu atbīdīta āda. Pēc tam serumu nomazgā ar ūdeni.

Tad no naga tiek noņemts spīdums. Jāzina, ka nevis vienkārši tiek novīlēta virsējā kārta, bet gan tas tiek darīts ar speciālu vīlīti (abrazivitātes rādītājs - 240 vienības, jo, vīlējot ar raupjāku vīli, var sabojāt dabīgo nagu). Tam seko pāris vilcieni naga augšanas virzienā, līdz tas kļūst matēts. Pēc tam nagu nomazgā un nodezinficē, lai tas būtu tīrs un sauss.

Atkarībā no izvēlētānagu garuma tos audzē vai nu uz formām (zem naga liek īpašas papīra formas - paliktnīšus) vai arī uz plastmasas veidnēm - tipšiem. Ja dabīgie nagi ir tā sauktie problemātiskie (apgrauzti vai ļoti īsi), pieaudzēšana notiek uz tipšiem. Ja nagam ir maliņa, to audzē uz formām. Gan tipšus, gan formas var izmantot abās - gan akrila, gan želejas tehnoloģijās.

Ilga vīlēšana var kaitēt

želejas tehnoloģijā roku liek īpašā UV lampā un līdz pilnīgai želejas sacietēšanai nepieciešamas divas minūtes, savukārt akrils sacietē gaisa ietekmē un pēc trim minūtēm (jārēķinās gan, ka pilnībā tas sacietē12-24 stundu laikā), Pēc tam iespējams vīlēt ar vīlēm (240-180 vienības), kas nodrošina perfektu formu un padara plānākas mākslīgā naga malas, līdz ar to pietuvinot dabīgā izskatam. Ja produkts uzklāts nekvalitatīvi vai pārāk biezā kārtā, jāvīlē ilgāk, taču tad materiāls var sakarst, kas savukārt rada nepatīkamas sajūtas nagā un ādā.

Pēc vīlēšanas akrila nagi tiek nopulēti, padarot tos spīdīgus, savukārt želejas nagam nepieciešams uzklāt speciālu spīduma kārtu (nav jāpulē!). Gan pie vienas, gan pie otras tehnoloģijas klientam jārēķinās, ka salonā jāpavada ap 2-2.5 stundām.

Lai netraumētu dabīgos nagus, pieaudzētie nedrīkst būt garāki par 1/3 no naga plātnes garuma.

Nagu korekcija

Pieaudzēto nagu kopšana mājas apstākļos paredz speciālas nagu eļļas izmantošanu (tā mākslīgo nagu padara plastisku, baro dabīgā naga saknes un palīdz mākslīgajam materiālam sadzīvot ar dabīgo). Akrila nagiem nepieciešams lietot lakas noņēmēju, kas nesatur acetonu, pretējā gadījumā akrils var kļūt trausls. Ja ir vēlēšanās pārlakot nagus, akrila nagiem zem lakas noteikti jāklāj bāzes kārtiņa. Akrils ir porains materiāls, tāpēc košā nag lakas krāsa var iesūkties mākslīgajā materiālā, radot nelielu pigmentāciju.

2-2.5 nedēļas pēc nagu pieaudzēšanas nepieciešama pirmā korekcija salonā, bet visas nākamās korekcijas speicālisti iesaka atkārtot ik pēc trim nedēļām. Korekcija nepieciešama tādēļ, ka nags pakāpeniski ataug, līdz ar to mazinās mākslīgā klājuma spiediens uz nagu. Savukārt nelīdzsvarots spiediens ar laiku var būt par iemeslu nagu lūšanai. Korekcijas laikā tiek mainīts naga garums, mākslīgā naga biezums un uzklāts jauns materiāls.

Kopšana pēc noņemšanas

Ja ir vēlēšanās atteikties no mākslīgajiem nagiem, jāzina, ka akrila nagus salonā noņem (atmērcē) ar speciālu šķidrumu - akrils paliek želejveidīgs un viegli atdalāms.

Želeju atmērcēt nav iespējams - tājāvīlē nost līdz dabīgajam (sākumā ar saupju vīli, tuvojoties dabīgajam nagam - ar saudzīgāku). Lai turpmāk nerastos problēmas, svarīgi mākslīgos nagus noņemt pareizi, vīlējot nesabojāt dabīgos nagus vai arī neturēt pārāk ilgi speciālajā šķidrumā. Ja meistars visu darījis areizi, dabīgajiem nagiem jāizskatās tieši tādiem pašiem kā pirms pieaudzēšanas. Savukārt, ja mākslīgo nagu veidotājs strādājis neprofesionāli, var rasties dažādas problēmas.

Lai palutinātu nagus, vēlams tiem reizumis uzklāt mīkstinošu, barojošu nagu eļļu, kā arī speciālos stiprinošos līdzekļus, kas arī mitrinās.

Tūlīt pēc pieaudzēto nagu nošemšanas ieteicams kādu laiku savus dabīgos nagus vīlēt diezgan īsus, jo, pierodot pie izturigā mākslīgā pārklājuma, dabīgie nagi ir vieglāk traumējami.

Konsultējusi salona «Koala» pasniedzeja - manikīre Sigita Zeikate

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu