Atliek <i>Jūrmalgeitas</i> lietas izskatīšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/B.Aprāne

Pirmdien Zemgales apgabaltiesa plānoja sākt Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļdošanas krimināllietas skatīšanu, kurā apsūdzētas četras personas, taču tiesa uz diviem mēnešiem atlikta, jo uz tiesas sēdi slimības dēļ neieradās viens no apsūdzētajiem uzņēmējs Germans Milušs, viņa aizstāvis Osvalds Svilāns, kā arī Jura Hlevicka advokāts Jānis Grīnbergs.

Kriminālvajāšana sākta pret partijas «Jaunais centrs» deputāta kandidātiem Leonīdu Lasmani un Gvido Hariju Volbrugu, uzņēmēju Germanu Milušu, kā arī bijušo Jūrmalas mēru Juri Hlevicki (LPP). Viņiem uzrādīta apsūdzību par kukuļa došanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, tas ir, par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 323. panta 2. daļā.

Jūrmalgeitas krimināllietu 17. jūlijā skatīs slēgtā tiesas sēdē, jo vienam procesa dalībniekam — Ilmāram Ančānam («Mūsu zeme»), kam par balss atdošanu par Hlevicki tika solīti 20 000 eiro un kas par šo piedāvājumu informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, ir noteikta procesuālā aizsardzība. Ančāns gan žurnālistiem sacīja, ka, viņaprāt, procesam vajadzētu būt atklātam, savu vēlmi viņš pamato ar to, ka «sabiedrībai jāzina, kas norisinās valstī». Viņš norādīja, ka centīsies panākt, lai tiesas sēde būtu atklāta.

Zemgales apgabaltiesas konsultante Tatjana Zemzare portālam «Apollo» pastāstīja, ka tiesa nav saņēmusi lūgumu noņemt procesuālo aizsardzību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu