Monktona uzvar QMJHL, Karsums — līgas vērtīgākais spēlētājs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL) noskaidrota labākā komanda. Finālsērijā uzvarot ar 4:2, zelta godalgas izcīnīja Monktonas «Wildcats». Mārtiņš Karsums atzīts par izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju.

Monktona uzvarēja pirmajās divās finālsērijas spēlēs, bet Kvebekas «Remparts» bija pārāka nākamajās divās un izlīdzināja rezultātu sērijā. Tomēr «Wildcats», pateicoties Mārtiņa Karsuma rezultatīvajai spēlei, uzvarēja nākamajās divās spēlēs un izcīnīja Prezidenta kausu.

Finālsērijas piektajā mačā Karsumam rezultatīva piespēle un uzvaras vārti mača pagarinājumā (3:2). Savukārt pēdējā spēlē Karsums trešajā periodā guva savas komandas trešos vārtus, kas vēlāk izrādījās uzvaras vārti (3:2). Monktonas «Wildcats» ar diviem Latvijas hokejistiem sastāvā — Mārtiņu Karsumu un Oskaru Bārtuli — izcīnīja Prezidenta kausu, bet Mārtiņu Karsumu atzina par līgas vērtīgāko spēlētāju, un viņš saņēma Gaja Leflēra balvu. Karsums 21 izslēgšanas spēlē nopelnīja 26 (15+11) punktus, kā arī guva 7 (!) uzvaras vārtus. Oskars Bārtulis izslēgšanas spēlēs nopelnīja 10 (1+9) rezultativitātes punktus.

Monktona no 19. līdz 28. maijam cīnīsies par Memoriālo kausu, par ko sacenšas četras Kanādas junioru hokeja līgu komandas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu