NATO sammita viesiem dāvinās adītus Latvijas dūraiņus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai popularizētu Latviju, parādītu tās kultūras bagātību un etnogrāfisko rakstu dažādību, NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes Rīgā viesiem tiks dāvināti adīti Latvijas etnogrāfiskie dūraiņi, informēja Elīna Lazdāne, NATO sammita preses centra pārstāve.

Kopumā plānots dāvināt līdz 5000 ar rokām adītu cimdu Kurzemes, Latgales, Vidzemes un Zemgales etnogrāfiskajās tradīcijās, kuru noadīšana tiks uzticēta Latvijas rokdarbniekiem.

www.km.gov.lv

Konkurss par «Latvijas etnogrāfisko cimdu piegādi» ir turpinājums Latvijas sabiedrības iesaistei NATO sammita sagatavošanā Rīgā. Organizatori priecātos, ja šajā konkursā piedalītos daiļamatniecības meistari no visiem Latvijas reģioniem. Arī turpmāk Latvijas valdības institūcijas un nevalstiskās organizācijas rīkos dažādus informatīvus un sabiedrību iesaistošus pasākumus, dodot iespēju labāk izprast NATO darbību un lomu, kā arī palīdzēt veiksmīgi noorganizēt NATO samitu Rīgā.

26 NATO valstu un valdību vadītāju sanāksme notiks Rīgā šā gada 28.–29. novembrī. NATO sammita Rīgā sagatavošanas darbus veic NATO sammita organizēšanas birojs Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra Edgara Rinkēviča vadībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu