Dima Bilans uzreiz pēc «Eirovīzijas» — Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Dažas dienas pēc sava veiksmīgā starta «Eirovīzijas» konkursā Rīgā koncertēs Krievijas zvaigzne un meiteņu mīlulis, viens no patlaban populārākajiem kaimiņzemes r'n'b izpildītājiem Dima Bilans.

dziesmu «Never Let You Go»,

Dima Bilans (īstajā vārdā Viktors Belans) dzimis 1981. gada 24. decembrī. Mācoties 5. klasē, Dima sāka apmeklēt mūzikas skolu, kur apguvis akordeona spēli, kā arī dziedāja solo bērnu korī. Pēc vidusskolas un mūzikas skolas beigšanas viņš iestājās Maskavas Gņesinu vārdā nosauktā institūta vokāla klasē, ko beidzis 2003. gadā, bet pēc tam turpināja studijas GITIS aktiermeistarības fakultātē, uzreiz iestājoties otrajā kursā. Par nozīmīgu etapu Bilana karjerā kļuva starptautiskais jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis» 2002. gadā Jūrmalā. Veiksmīgi pārvarējis visas atlases kārtas, Dima tajā ieguva 4. vietu.

2004. gada vasarā Dima Bilans devās uz Venēciju, kur filmēja videoklipu liriskajai dziesmai «Na beregu ņeba». Šā paša gada oktobrī notika viņa albuma prezentācija. Tā ierakstos piedalījušies arī ārzemju komponisti Šons Eskoferijs un Diāna Vorena — leģendārās balādes «Unbreak My Heart» autore. No paša Bilana sacerētā albumā tika iekļautas divas dziesmas: «Voda, pesok» un «Kak Romeo». Dažus mēnešus vēlāk sākās klipa filmēšana dziesmai «Ti dolžna rjadom bitj», pēc kura parādīšanās TV kanālos šī dziesma uzkāpa līdz Krievijas nacionālo hitparāžu augstākajām virsotnēm.

Rīgā Bilans priecēs publiku ar saviem lielākajiem hitiem un, protams, izpildīs arī savu «Eirovīzijas» dziesmu, kas, kā redzams, iepatikusies skatītājiem visā Eiropā.

Biļetes uz koncertu joprojām nopērkamas visās «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās. Biļešu cena — 12 lati, VIP zonā — 25 un 30 lati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu