AT negroza spriedumu «Aldara» mārketinga direktores slepkavības lietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augstākās tiesas (AT) Senāta Krimināllietu departaments 23. maijā noraidīja par AS «Aldaris» mārketinga direktores Laimas Priedītes slepkavību apsūdzētā Pāvela Gaponova kasācijas sūdzību, līdz ar to Senāts atstājis negrozītu AT spriedumu, ar kuru Gaponovs atzīts par vainīgu cietsirdīgas slepkavības izdarīšanā un viņam piespriests 15 gadu cietumsods. To portālam «Apollo» paziņoja Augstākās tiesas preses sekretāre Ilze Eida.

Senāta lēmums nav pārsūdzams.

Pirmajā instancē 2005. gada 10. oktobrī krimināllietu izskatīja Zemgales apgabaltiesa, kas atzina Gaponovu par vainīgu pēc Krimināllikuma 117. panta 4. un 6. punkta un galīgo sodu viņam noteica brīvības atņemšanu uz 15 gadiem ar policijas kontroli uz trīs gadiem, un konfiscēja mantu. Par labu cietušās personas vecākiem piedzina arī 2000 latus apbedīšanas izdevumu segšanai un morālā kaitējuma atlīdzināšanai.

Pērnā gada 13. februārī Tukuma rajona Zemītes pagastā 1989. gadā dzimušais Gaponovs pēc viesošanās pie paziņas ap pusnakti devies mājup pa ceļu Tukums – Saldus. Netālu no Grenčiem Zentes virzienā redzējis braucam automašīnu, kuru vadīja Laima Priedīte. Kad mašīna apstājusies, lai Gaponovs varētu tajā iekāpt, viņam radies noziedzīgs nodoms noslepkavot Priedīti. Ar līdzpaņemto nazim līdzīgo priekšmetu apsūdzētais vairāk kā 20 reizes iedūra un iegrieza cietušās galvā, kaklā un krūšu kurvī. Noziegums tika izdarīts ar sevišķu cietsirdību. Cietusī notikuma vietā no gūtajām traumām nomira.

Apsūdzētais nolaupīja cietušajai piederošo mobilo telefonu, naudas maku un a/s «Aldaris» piederošo automašīnu.

Pirmās instances tiesas sēdē apsūdzētais savu vainu viņam celtajā apsūdzībā neatzina. Viņš paskaidroja, ka naktī uz 13. februāri neilgi pirms pusnakts gājis mājās no sava drauga, kurš dzīvo Zemītes pagastā. Pa ceļam piebraukusi mašīna, no kuras izkāpuši trīs vīrieši, gribējuši ar viņu izrēķināties, jo viņam agrāk draudēts saistībā ar iepriekšējo krimināllietu. Viņš bēdzis prom mežā, skrienot pakritis, sadūris uz zara roku un saskrāpējis kaklu. Kādu laiku slēpies mežā un tad gājis mājās. Netālu no mājām ieraudzījis grāvī mašīnu, iekāpis tajā un paņēmis mobilo telefonu un naudas maku. Nevarēja izskaidrot, no kurienes radušās cietušās asinis uz apģērba un zem viņa nagiem. Gaponovs apgalvoja, ka nevienam par atrasto mašīnu vai par to, ka kādu būtu nogalinājis, neesot stāstījis.

Savukārt no citu liecinieku liecībām izriet, ka apsūdzētais savam draugam lielījies, ka sadūris sievieti, ar kuru viņš mašīnā cīnījies. Paziņas neesot ticējuši šim stāstam, jo apsūdzētais bieži esot melojis un lielījies ar saviem varoņdarbiem.

Pamatojoties uz apsūdzētā aizstāvja lūguma, krimināllieta tika skatīta slēgtās sēdēs, jo Gaponovs nozieguma izdarīšanas brīdī nebija pilngadīgs. Apsūdzētais ir jau agrāk sodīts par zādzību ar brīvības atņemšanu uz diviem gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu