Ministru prezidents aicina seksuālās minoritātes nedoties gājienā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) aicina seksuālās minoritātes apsvērt iespēju jūlijā nedoties iecerētajā gājienā, jo šis gājiens sašķeļ sabiedrību.

Kalvītis Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā «900 sekundes» norādīja uz pērnā gada pieredzi, kad policijas darbiniekiem vajadzēja gājiena dalībniekus stingri apsargāt un policijai no baznīcas bija jāevakuē cilvēki. «Tas nebija nekas labs ne dalībniekiem, ne vērotājiem,» sacīja Kalvītis. Viņš uzsvēra, ka šis gājiens sašķeļ sabiedrību.

Jau ziņots, ka šogad «Rīgas praidu» vēlas rīkot 22. jūlijā. Gājienu plānots sākt no Anglikāņu ielas un Poļu gātes krustojuma, tad plānots šķērsot 11. novembra krastmalu un doties līdz kuģīša «Vecrīga» pieturai pie Akmens tilta.

Runājot par seksuālo minoritāšu tiesībām, Kalvītis uzsvēra, ka Latvijai jānodrošina katra cilvēktiesību ievērošana, tāpēc Darba likumā būtu jāiekļauj aizliegums diskriminēt cilvēkus seksuālās orientācijas dēļ. Ja šī norma likumā netiks iekļauta, «varam nonākt starptautiskās problēmās», sacīja Kalvītis.

Kā ziņots, nevalstiskās organizācijas un Labklājības ministrija rosinājušas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu neizsludināt Saeimas pieņemtos grozījumus Darba likumā, jo tajos nav iekļauts aizliegums diskriminēt cilvēkus seksuālās orientācijas dēļ.

Saskaņā ar 2000. gadā pieņemto Eiropas Savienības (ES) direktīvu par kopēju sistēmu vienādai attieksmei pret nodarbinātību un profesiju visās ES dalībvalstīs, arī Latvijā, jāaizliedz diskriminācija, arī diskriminācija uz seksuālās orientācijas pamata.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu