Tobiass Moreti Jāņu naktī kļuvis par latviešu Pēteri

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ruhrtriennale.de

Latvijā labi zināmais aktieris Tobiass Moreti, kuru var vērot inspektora Mozera lomā seriālā «Komisārs Reksis», šovasar kļuvis par bēru mašīnas vadītāju. Tas būs viens no pusotras stundas stāstiem jaunuzņemtajā filmā «Jāņu nakts».

Šovasar Latvijā notiek aktīva filmas «Jāņu nakts» filmēšana. Tā ir Latvijas, Austrijas un Lielbritānijas kopražojuma komēdija. Filmā piedalās vairāki pazīstami aktieri — Tobiass Moreti, Marija de Medeirosa, Dominiks Pino u. c.

Ar Tobiasu Moreti tikās arī «Neatkarīgā». Pagājušajā nedēļā viņš filmējās Latvijā un Lietuvā. Stāstā, kurā piedalās Moreti, viņš ir latviešu Pēteris, kas vada katafalku. Filmā viņam jāveic svarīgs uzdevums — no Latvijas uz Lietuvas Krusta kalnu jāpārved kādas spāņu dzejnieces vīra pelni.

Pāris epizodēs, kurās piedalās T. Moreti, varēsim dzirdēt aktieri runājam latviešu valodā. «Pagaidām man problēmas sagādā frāze — «kā lai piespiež viņu ar mani apprecēties»,» teic aktieris, stāstīdams par savu lomu.

Vaicāts par atmiņām no komisāra Rekša laikiem, aktieris atklāj, ka «arī šajā filmā, kā jau komēdijā, būs dzīvnieks. Ķengurs, kuru nejauši ar katafalku notrieksim uz ceļa,» stāsta T. Moreti.

Filmas «Jāņu nakts» tēma atspoguļos papardes ziedu kā mīlestības metaforu. Filmas režisors ir Latvijā dzimušais Aleksandrs Hāns, kas desmit gadu vecumā emigrējis uz Vāciju.

Režisors teic, ka «filmā tiks meklēta atbilde uz jautājumu — vai mīlestības meklēšana var būt veiksmīga? Kopumā filmā būs pieci dažādi stāsti. Katrs no tiem sāksies dažādi, bet visi beigās it kā savīsies vienā. Atbilde uz sākumā izvirzīto jautājumu tiks rasta finālā visai interesantā veidā. Mēs ieraugām pļavas vidū plaukstam leģendāro papardes ziedu. Tātad tāds tomēr eksistē, un te pēkšņi pienāk govs un ziedu apēd.»

Filmā piedalās vairāki Latvijas aktieri — Gundars Āboliņš, Jānis Blūms, Dainis Porgants, Dzintars Belogrudovs. «Jāņu nakts» pirmizrāde gaidāma nākamgad ap Jāņu laiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu