Dāvids izvēlas gurķi, Vilde — volejbolu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Veselīgs un videi draudzīgs dzīvesveids — tā ir ekstra, ko var atļauties tikai brīvākā nedēļas nogalē, vai tomēr ikdienas nepieciešamība?

Vai mēs izvēlamies zvilnēt pie dīvāna ar ātrās ēdināšanas industrijas galaproduktiem rokās vai tomēr kopā ar draugiem vai ģimeni dodamies kaut vai garākā pastaigā ar dabīgās sulas pudeli somā? Sabiedrībā pazīstami cilvēki rāda priekšzīmi, dodot priekšroku veselīgam dzīvesveidam.

Bondare mēslo dārzu

Kaut arī ik dienas sastopamies ar cilvēkiem, kam paspert pāris soļu līdz atkritumu urnai šķiet par grūtu, vai arī hamburgers vilina vairāk par salātiem, sabiedrībā zināmi cilvēki atbalsta veselīgu un videi draudzīgu dzīvesveidu, cits idejiski, bet cits arī ar darbiem. Rezultāts — labāka veselība un tīrāka vide.

Kā pastāstīja triju bērnu māmiņa, Rīgas Dzemdību nama atbalsta fonda prezidente Ieva Bondare, viņa ar ģimeni aktīvi atbalsta veselīgu dzīvesveidu, kopīgi nodarbojoties ar fiziskām aktivitātēm svaigā gaisā. «Arī iepērkoties veikalā, izvēlos Latvijā ražotu preci, pirkumu grozā liekot vairāk zaļumu un augļu. Kad jāizvēlas gaļa, priekšroku dodu meža gaļai,» stāsta Bondare. Jautāta par videi draudzīgu tīrīšanas līdzekļu lietošanu, Bondare teic: «Tā kā mājās ir mazi bērni, dažādas ķīmijas izstrādājumus lietojam pēc iespējas mazāk!» Minot videi draudzīgu, «zaļu» dzīvesveidu, pirmā doma cilvēkiem parasti ir par atkritumu šķirošanu. Arī Bondare rūpējas, lai sadzīves atkritumi nonāk tur, kur vajadzīgs: «Baterijas mēs nesam uz speciālajiem konteineriem veikalos, bet kartupeļu mizas dārzā zem krūma kalpo par mēslojumu.»

Arī modes mākslinieks Dāvids dod priekšroku veselīgai pārtikai, pilnīgi atsakoties no amerikāņu pārtikas un kokakolas, tā vietā labāk izvēloties gurķi vai kādu citu dārzeni. Viņš nodarbojas arī ar sportu, bet dara to ne gluži veselīga dzīvesveida vārdā, bet gan, lai labi izskatītos.

Vilde atpūšas aktīvi

Pasākumu vadītāja Sindija Vilde stāsta, ka fiziskās aktivitātes cenšas apvienot ar izklaidi, piemēram, nodarbojoties ar volejbolu, peldēšanu. Ziemā, kad aktīvā atpūta pie dabas krūts ne visiem šķiet tik vilinoša, Vilde priekšroku dod trenažieru zālei. Runājot par veselīga dzīvesveida popularizēšanu sabiedrībā, viņa min akciju «Dzer un brauc», kas ļoti piesaistījusi uzmanību, un uzsvēra, ka ļoti noderīga būtu līdzvērtīga akcija, kas rosinātu uz vides saudzēšanu.

Līdzīgus uzskatus pauž arī sabiedrisko attiecību speciāliste un aktrise Diāna Zande, kuru tracina atkritumu kalni, kas paliek aiz cilvēkiem dažādu pasākumu vietās. Zande, izvēloties pārtiku, cenšas ievērot veselības principu, atsakoties no pusfabrikātiem un ātrās ēdināšanas iestādēm. Zande skaidro: «Vasara man ir laiks, kad stiprināt organismu, piebāzt to ar dažādiem pašas audzētiem zaļumiem un vitamīniem.» Par spīti lielajai noslogotībai ikdienā, Zande tomēr maksimāli cenšas to bagātināt ar fiziskajām aktivitātēm — pēc iespējas visur iet kājām, brīvajos brīžos ar ģimeni dodas laivu braucienos. Atbalstot visu dabisko, Zande par savu ģimeni saka: «Mēs esam «zaļi» domājoši!»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu