«Jautājumi zem deķa» 1. Anālais sekss

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Kāpēc vīriešiem patīk anālais sekss un vai tas ir normāli, ka vīrs to lūdz? Kopā dzīvojam 9 gadus. Vai ginekologa pārbaudē to varēs konstatēt?
(Siev., 34 g. v.)

Viens no biežāk sastopamajiem iemesliem ir tas, ka, ar laiku palielinoties maksts izmēriem, mazinās vīrieša izjūtas tradicionālā seksa laikā. Anālā seksa laikā vīrieša dzimumloceklis tiek vairāk apņemts — rodas lielāks spiediens un kairinājums uz dzimumlocekļa ķermeni, ko nav iespējams panākt vaginālā (tradicionālā) seksa laikā. Līdz ar to vīrietis anālā seksa laikā izjūt patīkamākas sajūtas, kuras negūst vaginālā seksa laikā.

Iemesls tam var būt dzimumorgānu saderības mazināšanās – plata maksts un vidējs vai neliels dzimumlocekļa apkārtmērs. Šis ir viens no biežākajiem iemesliem, kāpēc vīrietis seksa laikā neizjūt nepieciešamo baudu – tiek panākta sēklas noplūde, bet orgasma izjūtas ir vai nu ļoti nelielas, vai vispār to nav. Ņemot vērā arī 9 gadu kopdzīvi – tas ir pietiekami ilgs laiks, lai rastos pieradums un dzimumorgānu saderības mazināšanās.

Ginekoloģiskās apskates laikā nebūs iespējams konstatēt, ka esat nodarbojušies ar anālo seksu.

* * *

Ja anālo seksu veic bez prezervatīva un pārmaiņus veic arī normālo seksu, cik liels risks pastāv «noķert» veneriskās slimības?
(Vīr. 24 g.)

Jāsaka, ka jebkura seksa laikā, kurš noticis bez prezervatīva, pastāv liels risks inficēties ar kādu seksuāli transmisīvo slimību (STS). Runājot par anālo seksu — pastāv iespēja ne tikai inficēties ar kādu no STS, bet arī ar nosacīti patogēno mikrofloru.

Zarnu traktā ir daudz dažādu mikrobu. Nokļūstot uroģenitālajā traktā, piemēram, zarnu nūjiņai, kas ir normāla mikroflora zarnu traktā, tā var izraisīt iekaisuma procesu kā vīrietim, tā arī sievietei, tas parasti norit hroniski un grūti padodas ārstēšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu