Māris Grigalis ceļā uz Āfriku

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/T.Kalniņš

Šovmenis Māris Grigalis, LNT laika ziņu speciālists un LVK (Latvijas ziņu kanāla) moderators, smaidīgs un jokus dzenošs ir ne tikai ēterā, bet arī dzīvē. Viņš ir nemiera gars, kuru vilina ātrums un Lasvegasa. Māra dzīvē sava vieta ir arī mūzikai – kādreizējais Dārziņskolas absolvents tagad aizrāvies ar sitamajiem instrumentiem…

Iecienītākais Māra atpūtas veids ir ceļošana – viņš redzējis gandrīz visu Eiropu un Ameriku. «Man patīk neplānoti braucieni, esmu pietiekami mobils, lai pēdējā brīdī samestu visu vajadzīgo čemodānos, protams, pusi no tā, ko reāli vajadzētu, aizmirstot. Bet atpakaļ es neskatos – tik uz priekšu, augstāk un tālāk!» Māris atkal ir savā elementā – atraktīvs un tiešs. «atpūtai.tv» viņš atklāj savu nemierīgo dabu: «Esmu kompānijas cilvēks, man vajag, lai blakus būtu jautri un mazliet nenopietni draugi. Pats arī tāds esmu, domāju, ka lielāku «bezgalvi» par mani būtu grūti atrast. Piemēram, vadot dažādus izklaides pasākumus, es varu pilnīgi nejauši pieteikt scenārijā neesošu cilvēku vai arī iesākt anekdoti un aizmirst stāsta beigas…»

Bet Māra draudzene Elīna savu izredzēto raksturo kā mājas cilvēku. Māris paskaidro: «Tas ir tāpēc, ka es vienmēr atgriežos mājās. Tur man pats galvenais ir televizors. Arī vasarā. Un nav svarīgi, vai es to skatos – televizoram jādarbojas vienmēr …»

Šīsvasaras atvaļinājumu Māris nolēmis pavadīt «melnajā kontinentā». Māris atzīstas: «Gribas vienreiz pabūt eksotiskā vidē, protams, kopā ar Elīnu. Pirmoreiz dosimies uz Āfriku.»

Bet pagaidām Māris izbauda puicisku prieku, traucoties ar savu moci pa Latvijas ceļiem. «Esmu kaislīgs motobraucējs, šosejas mocis vasarās man ir galvenais braucamrīks. Uz moča dodos gan uz darbu LNT, gan izklaidē pa Latvijas novadiem. Man patīk ātrums, varu izvilkt 220 km stundā, protams, kur tas atļauts. Žēl tikai, ka mana draudzene pat nepieļauj domu sēdēt līdzās uz aizmugurējā sēdekļa. Viņai šādas izklaides nav pieņemamas – Elīna uzmana mani ceļā, sekojot vieglajā automašīnā…»

Mārim piemīt ne tikai ātruma, bet arī – ritma izjūta. Tāpat kā savulaik viņa vecākais brālis Andris Grigalis, arī Māris Dārziņskolā beidzis klavierklasi. «Bet pirms zināma laika kādā pasākumā man vajadzēja atdarināt perkusionistu dueta «Safri Duo» spēli un pasēdēt pie bungām. Tad arī nolēmu mūzikā pamēģināt kaut ko pats.» Rezultātā radās Māra un vēl divu puišu kopīga izklaides kompānija «Malimbu šovs».

www.malimbusovs.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu