Vīrietis — vīrs, draugs un mīļākais. Bet kā ar orgasmu? 3.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Viņas satikās savā iecienītajā kafejnīcā. Četras draudzenes. Glītas, veiksmīgas sievietes vecumā pēc 30. Viņas satikās, lai runātu par pazudušo orgasmu, sen nebaudīto dzimumapmierinājumu. Šodien — Santas stāsts.

Santas stāsts

Santa (35 gadi) ir mājsaimniece, kura pēdējā gada laikā bijusi spiesta radikāli mainīt savu dzīvi. Ar vīru Gunti saticīgā laulībā nodzīvoti teju piecpadsmit gadi, ģimenē aug trīs bērni, kuriem Santa veltījusi visu savu laiku. Guntis gādājis par ģimeni, un Santa varējusi atļauties nestrādāt.

Par savu vīru Santa vienmēr teikusi: viņš ir vīrs, draugs un mīļākais vienā personā. Taču pirms gada Guntis strauji mainījās — kļuva vēss, reizēm pat uzkliedza. Santa piedāvāja sākt ģimenes terapiju, pat sameklēja psihoterapeitu, bet Guntis nepiekrita.

Pēc dažiem mēnešiem Guntis nopirka ģimenei biļetes uz koncertu, pats pa to laiku sakravāja mantas un aizgāja no mājām, atstādams zīmīti: aizeju uz neatgriešanos. Pirmos mēnešus Santa cerēja uz vīra pārnākšanu, bet, kad lielā ātrumā tika nokārtoti šķiršanās dokumenti un noorganizēta tiesas sēde, sievietei neatlika nekas cits kā samierināties ar šķirtās sievas statusu.

Meklējot mierinājumu, Santa internetā sāka čatot ar vīriešiem. Iepazinās ar vienu, otru. Taču seksuālās attiecības, kādas reizēm izveidojās ar čata partneriem, bija galīgi garām. To, ko Santa bija izjutusi ar vīru, neviens viņai vēl nav devis.

Padoms Santai: atcerēties par savu pašvērtību

Sarunas: — Vai mēdz būt cilvēki, kuri seksuālo baudu var piedzīvot tikai ar vienu vienīgu partneri?

D. Balodis: — Ja sieviete uzskata, ka viņa orgasmu var sasniegt tikai ar vienu vīrieti, tas vairāk ir morāli ētiskas vai psiholoģiskas dabas jautājums. Ja cilvēks domā (viņš ir tā audzināts), ka viņa dzīvē būs tikai viens tuvs cilvēks, viņš visas savas izjūtas, vēlmes un fantāzijas saista tikai ar šo konkrēto cilvēku. Ja šādas attiecības izjūk, tā ir smaga krīze, kas sagrauj sapratni par uzticību, godīgumu, paļaušanos uz otru. Jaunās attiecībās šādam cilvēkam uzticēties būs ļoti grūti vai pat neiespējami, bet orgasms bez uzticēšanās šādiem cilvēkiem nav iespējams.

Cilvēkiem attiecībās ir jābūt līdzvērtīgiem, otram partnerim nedrīkst piešķirt absolūtās vērtības statusu, un viņam nav jākļūst par dzīves vienīgo vērtību. Var gadīties, ka ir smagi jāviļas, jo partnerim tādas attiecības var kļūt emocionāli pārāk smagas. Pēc tam veidot jaunas attiecības, protams, ir sarežģīti, tomēr galvenais — atcerēties: es pati arī esmu vērtība.

A . Vāvere: — Raksturīga mūsdienu situācija: viens partneris pilnīgi apmierināts ar esošo kopdzīvi, otram kaut kā pietrūkst, un viņš pieņem lēmumu radikāli mainīt savu dzīvi, ko arī dara. Dzīve turpinās, un arī Santai būtu jāmainās, bet pagaidām viņa dzīvo pagātnes atmiņās. Katrs jaunais partneris tiek salīdzināts ar bijušo vīru, kurš, visticamāk, Santas iztēlē tiek idealizēts un jau ieguvis tādu kā etalona statusu.

Šādā situācijā nebūs iespējams atrast nevienu piemērotu partneri, jo visiem būs kāda vaina. Santai būtu jāatdala pagātne no tagadnes un jāveido sava turpmākā dzīve, nevis jāmeklē vīrietis, kas viņai visā atgādinās Gunti. Jā, tas ir grūti, jo Santai izveidojusies atkarība no sava bijušā vīra, no ierastās dzīves. Viņai vajadzētu izprast, ko īsti vēlas sagaidīt no partnera. Jo cenšanās iepazīties ar vīriešiem čatā vai kā citādi ir tikai kompensējoša darbība, lai atjaunotu veco un ierasto dzīves ritmu, nevis turpinātu un pilnveidot esošo. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu