No Centrālcietuma izbēguši četri ieslodzītie – papildināta (+ foto)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Šonakt no Centrālcietuma ap plkst. 3 izbēguši četri ieslodzītie, LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes pārstāvis Kārlis Seržants. Visi izbēgušie ir no vienas kameras. Izbēgt viņiem izdevies, izzāģējot loga restes un pēc tam pārkāpjot par sētu.

Ieslodzīto bēgšana no cietuma ir pamanīta brīdī, kad viņi mēģināja pārkļūt pār sētu. Cietuma apsardze uz viņiem raidījusi šāvienus, bet neviens no tiem nav trāpījis. Seržants pieļauj varbūtību, ka trāpīts nav tāpēc, ka bijis tumšs.

No cietuma izbēguši Ēriks Atkačovs, Aleksejs Ivanovs, Ričards Prāvecs un Rihards Atamanovs.

Pazīmes:

Ēriks Atkačovs, dzimis 1973. gadā, augums virs 180 cm, matu krāsa – brūna, ķermeņa uzbūve – korpulents.

Viktors Atamanovs, dzimis 1985. gadā, augums 171 cm, matu krāsa – gaiši brūna, ķermeņa uzbūve – vidēja.

Aleksejs Ivanovs, dzimis 1979. gadā, augums 175 cm, matu krāsa – brūna, ķermeņa uzbūve- vidēja.

Ričards Prāvecs, dzimis 1980. gadā, augums 175 cm, matu krāsa – brūna, ķermeņa uzbūve vidēja, uz kreisās rokas tetovējums – burts R.

Atkačovs, kas uzskatāms par bīstamāko no aizbēgušajiem, ir vairākkārt tiesāts par zādzībām un laupīšanām. Viņš pirms bēgšanas izcieta 13 gadu cietumsodu. Atkačovs no ieslodzījuma vietas nebēg pirmo reizi, viņš ir viens no aptuveni 95 noziedzniekiem, kas 1994. gadā izmuka no Pārlielupes cietuma.

Vienu reizi tiesātais Atamanovs Centrālcietumā izcieta 12 gadu cietumsodu par slepkavību.

Savukārt Prāvecs aiz restēm nonācis zādzību dēļ, bet  Ivanovs ar astoņu gadu cietumsodu notiesāts par laupīšanu.

Noziedznieki izbēguši no kameras, kurā sodu izcieta septiņas personas. Pēc Seržanta domām, aizbēgušo kameras biedri nav devušies līdzi četriem noziedzniekiem «vai nu tāpēc, ka panti īsi, vai arī tāpēc, ka bail».

Uz jautājumu, kā ieslodzītajiem izdevies izmukt no cietuma, Seržants atbildēja, ka ieslodzījuma vietās katastrofāli trūkstot kadru un nakts laikā jāiztiek ar mazāku apsargu skaitu, nekā tas paredzēts normatīvajos aktos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu