«Simply Red» aizliedz fotografēt

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: simplyred.com

Tikai divas dienas pirms koncerta Rīgā pasaulslavenā britu grupa «Simply Red» koncerta organizētājiem darījusi zināmu, ka viņus uz skatuves fotografēt nedrīkstēs. Gluži tukšā viņi sola presi neatstāt. Taču šāds gadījums, kad žurnālistiem fotogrāfijas būtu pieejamas tikai oficiālajā mājaslapā, ir pirmo reizi.

Latvijā šis ir bezprecedenta gadījums, kas mudina domāt, ka kaimiņvalstu žurnālisti koncerttūres laikā ir tā paguvuši nokaitināt mūziķus, ka viņi nolēmuši labāk iztikt bez tiem. Aizliegums attiecas arī uz koncertiem Igaunijā un Viļņā, informē koncertu Latvijā mediju koordinators Kristaps Kārkliņš. Viņš skaidro, ka grupa pirms kāda laika nav noraidījusi fotografēšanu pirmo trīs dziesmu laikā no skatuves priekšas (kā tas lielākoties mēdz notikt visos koncertos), taču vakar pienācis «Simply Red» menedžmenta ziņojums, kurā fotografēšanas iespēja noraidīta. «Parasti šādus norādījumus sniedz laikus — vismaz nedēļu pirms koncerta,» atzīst Kārkliņš. Tā vietā mākslinieki sola Rīgas koncerta bildes ievietot savā mājaslapā, taču, cik ilgā laikā tas varētu notikt, nav zināms.

Grupa «Simply Red» «Arēnā Rīga» viesosies sestdien, 12. augustā, un viņus iesildīs Latvijas mūziķis Jānis Stībelis. Briti savu uzstāšanos sāks pulksten 21. Uz koncertu pārdots vairāk nekā 10 000 biļešu. «Simply Red» pārdevis vairāk nekā 50 miljonus albumu visā pasaulē, ieguvis četras «Brit Awards» un deviņas «European Platinum Award» balvas, sešas reizes ierindojies pirmajā pozīcijā prestižajā «Billboard» topā. Grupas pirmsākumi meklējami 1984. gadā. Tās vizītkarte ir rudā dziedātāja Mika Haknela neparastā balss.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu