Bagāts vīrs, jauna sieva…

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Baiba Aprāne/Apollo

Atcerieties romānu «Agrā rūsa»! Jā. To pašu, kurā turīgs vīrs gribēja savas vecumdienas izskaistināt ar jaunas meitenes klātbūtni un kā pateicību novēlēt viņai savu mantu.

Bet viņa šo vīru — Ķikuļa kungu — ne tikai piekrāpa, bet arī nogalināja. Ja tu esi izvēlējies vienu no tām dāmām, kas kāro tavu naudu, tad jūs ar Ķikuļa kungu esat gara radinieki. Bet ko darīt, lai nenonāktu viņa stāvoklī?

Patiesībā pat nav viegli atbildēt uz jautājumu, vai sievietes, kurām svarīgākā ir nauda, var nosodīt. Sekojot trakajām komunistu un sociālistu idejām, sieviete ir izraidīta no tās vietas, kur tā bijusi gadsimtiem ilgi — mājām. Viņa jūtas neaizsargāta. Pašlaik daudzi pat runā, ka sākoties matriarhāts. Tikai runātāji nezina, ka ir bijis šis matriarhāts.

Atšķirībā no tēva sabiedrības, kurā vīrietis izvēlas saimnieci savai mājai, matriarhātā sieviete izvēlas sargu savai mājai. Taču māja vienalga ir viņas valstība. Arī matriarhātā sieviete medībās neiet un tajās darīšanās, kas pārsniedz viņas mājas robežu, nejaucas.

Mūsu sabiedrība sievietei šo māju ir atņēmusi, un viņa tajā stihiski cenšas atgriezties. Naudas sievietes atšķiras tikai ar to, ka uzskata naudu par labāko savas mājas sargu. Tomēr tur, kur ir nauda, rodas dažas īpatnības. Un kāpēc gan par tām nerunāt atklāti?

Ak, tēriņu robežas!

Kāds samērā turīgs uzņēmējs un bijušais skolasbiedrs man reiz sacīja: «Es pieļauju, ka ir sievietes, kuras pirms aprēķina laulībām ir godīgas: es sagādāšu tev ģimeni, un bērnus, bet tu man — mierīgu dzīvi. Bet parasti ar viņām ir viena vienīga sacensība. Viņa grib, bet tev jāatrod veids, kā viņām to nedot.»

Skaudri vārdi? Bet droši vien — no pieredzes ņemti. Bagātu vīru sievām apkārt ir daudz vilinājumu un daudz šarlatānu, kas cenšas tos radīt vēl vairāk. Tas jau nav noslēpums, ka mūsdienās uz sieviešu muļķības bāzes ir radīta milzīga industrija. Te nu jāatceras, ka Kazanova savā laikā jau netika nosodīts par to, ka mīlēja daudz sieviešu, bet par to, ka izmantoja viņas kā naudas iegūšanas līdzekli, pārdodams eleksīrus un rīkodams skaistuma kopšanas kūres, kurām nebija nekāda jēgas.

Gudra sieviete zina, cik un ko viņai vajag, lai izskatītos tev pietiekami pievilcīga un būtu arī cilvēcīgi interesanta. Taču tā nav pārāk bieža parādība. Garlaicības māktai bagāta uzņēmēja sievai ir pietiekami daudz tukša laika, lai saklausītos no draudzenēm, kur un kas moderns radies un kur atkal var iztērēt naudu.

Viņas mūžīgais argumenti — vai tad es varu izskatīties sliktāka pat citām, un ko tad citi par mums padomās — sūks tevi kā citronu. Vēl trakāk būs, kad viņa sajutīs nenovēršamo vecuma tuvošanos. Nav daudz cilvēku, kuri saprot, ka vecums sākas smadzenēs un tā vietā, lai patīkami izceltu katra mūža posma skaistumu, izmisīgi cenšas sev pielīmēt nolietotās detaļas. Kur nu vēl apstākļos, kad tik daudzas reklāmas vilina un sola paveikt to, kas vispār nav iespējams — apturēt laiku!

Tā visa priekšā tu būsi kā mūžīgā labirintā, kurā skaidri jāzina, kad teikt «nē!». Pretējā gadījumā tu būsi kalps savas sievas muļķībai. Viņa, protams, tev pārmetīs skopumu un vēl nezin ko. Bet tāpēc jau tev ir vīra galva, lai tu redzētu draudus sev un savam biznesam.

Kuram pieder vara?

Mūsu sabiedrībā vairāk nekā citur sievietes ir paradušas grūstīties. Šķiet, ka savu saimnieces instinktu tās stihiski grib attiecināt uz visu pasauli. Nauda ir lielisks stimuls, lai šo vēlmi izjustu vēl vairāk. Nav šaubu, ka naudas sieviete tūlīt gribēs parādīt savu varu. Tā viņa kompensēs savu nepilnvērtības kompleksu, kas bieži mocījis pirms tam. Apzināti vai neapzināti komandēti tiks gan mājinieki, gan tavas firmas darbinieki (protams — ja viņa tiks tiem klāt).

Ko iesaka aptaujātie paziņas? Lai jau sākuma viņa patrako, bet tad ir jāsaka skaidrs STOP!. Un lietas atkal jāsakārto vecā kārtībā. Pretējā gadījumā visatļautība var aiziet par tālu un no tās vari ciest gan tu pats, gan tavi mājinieki.

(Rīt sarunu turpināsim.)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu