Gardais kumosiņš — tava jaunā sieva

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne/Apollo

Jau vakar sākām sarunu par tēmu — vecāks, bagāts vīrs, jauna sieva. Vai būs labi? Un kā būs? 

Ap cilvēkiem, kuriem ir nauda, parasti grozās pietiekami daudz tādu, kas vēlas šo naudu iztērēt vai arī tasīt karjeru uz tās bāzes. Un viens no veidiem, kā to var izdarīt, ir pavest šefa sievu.

Mūsu tā sauktās biznesa skolas milzīgos daudzumos ražo nekur nederīgus karjeristus, kas bieži vien tikai caur gultu var gūt panākumus. Tiesa gan — ar to mūsu laikmets nav īpaši oriģināls.

Ja arī tava sieva centīsies pret tevi būt maksimāli godīga, viņai tīri cilvēciski būs grūti atkauties no šiem uzbāzīgajiem pielūdzējiem. Un viņu nekaunība nav izmērojama. Dažkārt tā pat ir smieklīgi naiva — kā no Meksikas seriāliem noskatīta.

Kāds uzņēmējs no Rīgas man stāstīja diezgan parastu bēdu stāstu. Pēdējā laikā viņš jutis, ka biznesa problēmas viņu ierāvušas tā, ka savai sievai viņš nav spējīgs būt labs ne gultā, ne ikdienas sadzīvē. Viņš jutis, ka sievu aplido kāds viņa firmas darbinieks. Sākumā klusējis, domādams, ka, ja jau pats nav uzdevuma augstumos, tad lai vismaz sieva papriecājas. Taču pēc laika jaunais cilvēks ieradies pie viņa un skaidri licis kārtis galdā — vai nu labs amats firmā, vai arī viņam esot ko teikt dzeltenajai presei.

Kopš tā laika viņš ar savu sievu ierodas tikai tādos pasākumos, kuros apgrozās tādi paši uzņēmēji kā viņš un kur vienam no otra neko nevajag. Abi ar sievu nolēmuši, ka nekādos apstākļos viņa uz firmu vairs nenāks.

Viņa un tava firma

Laiku pa laikam tava sieva būs tavas firmas seja. Tāpēc gribi vai negribi — tev nāksies rūpēties par to, lai viņa iemācās tevi pienācīgi pārstāvēt. Patiesībā tas ir daudz grūtāk, nekā sākumā šķiet. Tas pats rīdzinieks sūdzējās, ka viņa partneri pastāvīgi cenšoties izmantot viņa pļāpīgo sievu, lai uzzinātu firmas noslēpumus. Cits uzņēmējs atcerējās, kā izjucis darījums ar kādu ārvalstu izņēmēju, jo sieva ieradusies pārāk plikā kostīmā, un ārvalstnieks noturējis viņu par vieglprātīgu cilvēku, kurš daudz naudas tērē ar prostitūtām.

Kopējais abu atzinums bija: jo mazāk sieva iet sabiedrībā, jo labāk. Bet, ja nu bez tā nevar iztikt, tad jau iepriekš strikti jānorunā, kāds iespaids viņai jāatstāj. Īpaši svarīgi tas ir tāpēc, ka rietumvalstu partneri jau tāpat par mūsu turīgajiem cilvēkiem nedomā neko labu un katru sīkumu uzver ar lielām aizdomām.

Sievietēm, kurām svarīgākais vīrietī ir nauda, reti kad izdodas atturēties no izrādīšanās, jo sevi viņas ir paradušas pasniegt kā preci. Tāpēc te nu tavs stingrais vārds būs īsti vietā.

Tu viņu nomaini

Iet laiks, un viss nolietojas. Ja tev ir svarīgi, lai viņa iedvesmotu ar savu jaunību, tev noteikti radīsies vēlme viņu nomainīt pret jaunāku modeli. Ja viņa ar tevi kopā nav izēdusi pudu sāls un nav bijusi klāt tavos grūtākajos mirkļos, tad tas pat ir likumsakarīgs rezultāts. Ja ir — tad viņa ir no tām retajām gudrajām sievietēm, no kurām nekad nevajag šķirties.

Sievietēm, kurām svarīga ir nauda, šķiršanās patiks, ja tu viņām atstāsti zināmu kapitāla daļu. Tas radīs viņā ilūziju, ka dzīvi var sākt no jauna un visus laika nodilumus — salabot. Lai viss būtu kārtībā, nav lieki pirms kāzām noslēgt laulību līgumu. Citādi var izrādīties, ka viņai dīvainā kārtā pieder pārāk daudz.

Bet ko lai saka par jauno modeli? Ar to viss būs jāsāk no sākuma! Tas, ko tu ar tik lielām grūtībām esi iemācījis savai pirmajai, viņai būs nezināmā pasaule. Turklāt tev būs grūti pierast pie tā, ka viņai trūks elementāras dzīves gudrības. Viņa tevi var iegāzt visnegaidītākos brīžos. To vienmēr der atcerēties!

Un ideāls?

Mani paziņas uzņēmēji to raksturo tā: viņa dzīvo klusi un audzina tavus bērnus. Neko nezina par taviem darījumiem un nekur nejaucas. Toties tu vienmēr esi drošs, ka saņemsi no viņas  to emocionālo lādiņu, kuru vēlies. Pat tad, ja stresa pilnais bizness būs tev atņēmis daļu no potences. Bet, ja tevi velk uz kāriem piedzīvojumiem, tad labāk izvēlies prostitūtas!

P. S. Šis raksts nepatika sievietēm? Ļoti labi! Bet varbūt tas ir tikai tāds stimuliņš, lai padomātu, kas jums patiesībā ir dzīves vērtības!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu