Svaigi un gardi salāti, ātri pagatavojami. Interesanti izgaršot, kā mandeles papildina kūpinātas vistas garšu.
Kūpinātas vistas salāti ar avokado
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams
- 500 g plānās šķēlēs sagrieztas kūpinātas vistas filejas
- 2 uz pusēm pārgriezti, plāni sašķēlēti avokado bez kauliņa
- 1 plānās šķēlēs sagriezts gurķis
- 1 saplucināta romiešu salātu galviņa
- 40 g mandeļu plēksnīšu.
Mērcei
- 60 ml svaigi spiestas citronu sulas
- 2 ēd.k. olīveļļas
- 1 ēd.k. Dižonas sinepju
- 1 tējk. smalkā cukura
- sāls un malti melnie pipari
Pagatavošana
1. Gatavo salātus: lielā pannā uz mērenas uguns grauzdē mandeles 3 min. Noņem no uguns.
2. Lielā bļodā samaisa vistu, avokado un gurķus.
3. Gatavo mērci: bļodā sakuļ citrona sulu, olīveļļu, sinepes un cukuru. Pieber sāli un piparus.
4. Salātus apslaka ar mērci un rūpīgi samaisa.