Visseksuālākās ir sarkanmates

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Hamburgas seksoloģijas profesors Verners Habermeils veicis interesantu pētījumu. Viņš pūlējās noskaidrot, vai sievietes matu krāsa ietekmē viņas seksualitāti.

Profesora veiktais pētījums iznīcinājis vairākus stereotipus. Blondīnes, lai gan viņu pievilcība izreklamēta pat anekdotēs, šajā savdabīgajā seksapīla skalā izrādījušās gandrīz vai pēdējā vietā. «Seksuālā dzīve sarkanmatainām sievietēm ir daudz aktīvāka nekā sievietēm ar citu matu krāsu. Rudmatainās sievietes ar seksu nodarbojušās un partnerus mainījušas daudz biežāk nekā blondīnes, brunetes vai tumšmates. Ugunīgu matu īpašnieces nodemonstrējušas savu ugunīgo reputāciju,» uzsver profesors.

Habermeils piebilst, ka tās sievietes, kas krāso matus rudā krāsā, signalizē par to, ka meklē partnerus. «Tās sievietes, kurām jau ir attiecības un kuras krāso matus rudā krāsā, saviem partneriem neapzināti parāda, ka nejūtas laimīgas. Viņu matu krāsa liecina par to, ka šīs sievietes meklē ko labāku,» saka profesors.

Savukārt psiholoģe Kristīne Baumane apgalvo, ka sarkanmatainas sievietes ne ar ko neatšķiroties no citām sievietēm. Vienīgā atšķirība esot uztverē. «Rudā un sarkanā krāsa ir kaisles krāsas. Un, kad vīrietis ierauga sievieti ar šādiem matiem, viņš uzskata, ka kontaktējas ar sievieti, kas nevazās viņu aiz deguna un ilgi netiepsies, bet tūlīt pat pāries pie seksuālām attiecībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu