«Ēnas» — darbs, kas vainagojas ar patīkamiem augļiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lauris Valters, Jānis Ķergalvis, Dāvis Ābrams, Mārtiņš Miļevskis, Staņislavs Judins — vai jums kaut ko izsaka šie vārdi? Pat ja neizsaka, iespējams, esat dzirdējuši par grupu «Ēnas» un pavisam noteikti esat dzirdējuši dziesmu «Beautiful Morning».

Būtībā tas ir viens un tas pats. «Katram no mums grupa «Ēnas» ir viena no svarīgākajām lietām dzīvē, un mēs tajā ieguldām ļoti daudz sava laika un emociju!»

Lauris (22) ir grupas balss un dziesmu autors, studē Rīgas Stradiņa universitātē. Laurim patīk stopēt, sirsnīgs cilvēks un dziesmu tekstu autors. Dāvis (22) ir «Ēnu» taustiņnieks, mācās Latvijas Mūzikas akadēmijā un ir skaņu režisors, DJ Studentu klubā. Ļoti mīl savu ģimeni. Jānis (24) spēlē soloģitāru un ir visgarākais dalībnieks grupā. Strādā par datordizaineru, veido «Ēnu» mājas lapu un brīvajā laikā sporto. Staņislavs (25) mācās Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolā un spēlē basģitāru. Mierīgs un nosvērts, bet ar savu domu. Mārtiņš (22) mācās Latvijas Mūzikas akadēmijā un grupā atbild par sitaminstrumentiem. Grupas jokdaris, augumā maziņš, bet ar lielu spēku — gan kā cilvēks, gan mūziķis.

Agnese Kauliņa ir grupas menedžere, sestā grupas dalībniece. Viņa ir tā, kas atbild par puišu publisko tēlu un koncertdzīvi. «Domāju, ka menedžerim jābūt mērķtiecīgam, neatlaidīgam, drusku nekaunīgam, bet ar draudzīgu attieksmi. Intuitīvi jājūt, ko katrā brīdī darīt, kur teikt «jā» un kur «nē». Noteikti tā nedrīkst būt pavirša attieksme pret darbu un materiāla interese, lai arī tas nav mazsvarīgi, tomēr — galvenais ir interese un vēlme darboties mūzikas jomā.»

«Ēnu» spēlētās mūzikas stils ir britpops. Muzikālās autoritātes ir «U2», Stings un «Queen». Paši dalībnieki uzskata, ka ir samērā mērķtiecīgi, jo vienmēr padomā ir jaunas idejas un plāni. Būšot arī albums — tas iznāks īstajā mirklī, tad, kad būs sajūta: «Tagad vajag!» Jautāti par problēmām, ar kurām jāsaskaras jaunajām grupām Latvijā, puiši atbild: «Nav nekādu problēmu, ir tikai darbs, kas vainagojas ar augļiem, patīkamiem augļiem!»

Vispār grupa «Ēnas» radās pirms vairāk nekā sešiem gadiem Brocēnos. Sākumā bija pieci draugi, kas sākotnējā sastāvā nospēlēja gadus divus. Tā, nomainoties tikai bundziniekam, puiši arī nospēlēja līdz grupas piektajai dzimšanas dienai. Tad no grupas aizgāja ritma ģitārists, bundzinieks un basists, solistu ar soloģitāristu atstājot divatā. Par liktenīgo pavērsiena punktu tagadējās grupas «Ēnas» dibināšanas vēsturē minams kopīgais brauciens uz grupas «U2» koncertu Polijā 2005. gada sākumā. Pa ceļam dzima ideja par kopīgu muzicēšanu.

2005. gada septembri varam uzskatīt par grupas dibināšanu. Jau 2005. gada nogalē tika ierakstīts radio hits «Beautiful Morning», kas ilgu laiku atradās populārāko Latvijas raidstaciju mūzikas topu virsotnēs. Brīdi vēlāk sekoja singls latviešu valodā «SirC». Arī šis singls nonāca radiostaciju topos. Un iesāktais ceļojums turpinās.

2006. gada 1. septembris ir diena, kad klajā nāk jauns, domu un sajūtu piepildīts singls «SomeHow»! Singla prezentācija notiks Rīgā, Studentu klubā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu