Palutināsim savus nagus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no arhīva

Ir cilvēki, kam no dabas doti skaisti nagi, citiem turpretī rodas dažādas problēmas. Kopti un veseli nagi ir svarīgs faktors, lai rokas būtu vizuāli pievilcīgas, tāpēc tik būtiski, kā tās kopj.

Kafija un auzu pārslas

Pēc dārza darbiem rudenī liela daļa sieviešu ar bažām vēro savas rokas – āda kļuvusi sausa, šur un tur iesprēgājusi, kāds aizlūzis nags un vēl citas vainas. Darbu gūzmā nav pievērsta pietiekami liela uzmanība rokām, kas ir pirmais liecinieks sievietes vecumam. Mēs taču visas kārojam ilgi palikt jaunas un pievilcīgas.

Pats pirmais un vienkāršākais līdzeklis, kā sastrādāto roku ādu pabalināt, īpaši, ja kārtīgi ravētas nezāles – noplūkt pāris ķekaru jāņogu, kas vēl paslēpušās apakšējos zaros, un ar tām sparīgi mazgāt. To var atkārtot vairākas reizes, līdz iegūts vēlamais rezultāts. Tad atliek vien noskalot ūdenī un turpināt iecerētās procedūras.

Rokas itin labi var sakopt mājas apstākļos, iegādājoties speciālu līdzekli nagu valnīša noņemšanai un mīkstināšanai, kā arī kociņu, ar ko atbīda valnīti. Speciālisti par visefektīvāko līdzekli atzīst pīlingu ar kafijas biezumiem. Līdzvērtīgu rezultātu un efektu var sasniegt ar maltām auzu pārslām. Barošanai izmanto sviestu, krēmu atkarībā no nagu tipa. Dabiski, tas prasa papildu pūles, vienkāršāk noteikti apmeklēt salonu. Ikviens klients gūst papildu baudījumu arī no tā, ka meistars strādā tikai ar viņu, uzklausot vēlmes, kādu laku klāt.

Mājās grūtāk būs izdarīt manikīru, jo ne visiem šajā jomā ir pietiekama pieredze. Ja manikīru veic speciālists, tas saglabāsies trīs nedēļas gan sievietēm, gan vīriešiem. Vislabāk, ja nagus kopj salonā un papildus vēl mājās, uzklausot speciālista ieteikumus, kādu krēmu lietot, kā pasargāt tās no trauku un veļas mazgāšanas līdzekļiem.

Pabarosim rokas

Gadalaiku maiņa ietekmē roku veselību. Ziemā roku un nagu kopšana prasīs lielāku uzmanību, jo vilksim cimdus. Pirms došanās uz ielas rokas jāieziež ar krēmu, lai tām būtu aizsargslānis. Speciālisti ziemā iesaka roku kompleksu kopšanu salonā. Tas attiecas gan uz vīriešu, gan sieviešu roku veselību.

Vispirms veic pīlingu un pabaro rokas ar masku vai krēmu. Pēc tam ļoti noderīga parafīna vanna (minimums – sešas līdz desmit reizes), kas jāveic divas reizes nedēļā. Kopšana ir dziļa un efektīva. Šāda procedūra ilgst pusstundu, bet efekts – fantastisks, to nevar vārdos izstāstīt, tas jāizbauda katram. Kopjot roku ādu, vienlaikus kļūst veselīgāki arī nagi. Uz mitrām rokām, kamēr tās nav nožuvušas, ieteicams iemasēt eļļu vai krēmu. Ziemā noteikti nepieciešams barojošs krēms. Katram cilvēkam āda ir atšķirīga. Daļai pietiek, ja ādu kopj reizi nedēļā, citiem tas jādara katru otro dienu.

Lūst un šķeļas

Nereti cilvēkiem nagi šķeļas un lūst. Iemesli dažādi: trūkst vitamīnu, var ietekmēt stress un mehāniskas traumas, arī atsevišķi medikamenti var būt par cēloni. Lai noskaidrotu iemeslus, nepieciešama mediķa konsultācija. Nagi mēdz ziedēt, arī tas ir signāls par veselības problēmām. Speciālisti atzīst, ka šo un citu iemeslu pēc būtiski kopt un barot nagus. Ir plašs stiprinātāju klāsts, kas paredzēti konkrētam nagu tipam – sausiem, cietiem, normāliem, plāniem, tādiem, kas šķeļas. Tiem, kas ilgstoši nav apmeklējuši manikīru, atveseļošanās process atkarīgs no tā, kāda roku kosmētika pirms tam lietota.

Der zināt

  • kaitīgi ārējie apstākļi sausina ienadžus, tie ātri plaisā,
  • kopjot ienadžus ar pīlinga želeju un atbīdītāju, attīra atmirušās ādas šūnas,
  • masējot ienadžus ar barojošu krēmu vai eļļu, stimulē asins cirkulāciju un nags var brīvi augt,
  • ja āda pie nagiem plaisā, nepietiek vitamīnu.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu