Lapsas Londonas zoodārzā nokož 11 pingvīnus (5)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Alan Vernon.

Lielbritānijas zoodārzā Ridženstparkā nogalināti 11 pingvīni, raksta "Daily Telegraph".

Dienvidāfrikas pingvīnu nāves cēlonis ir savvaļas lapsu uzbrukums.

Londonā savvaļas lapsas kļuvušas par nopietnu problēmu. Šāda veida uzbrukumi zoodārzā turpinās jau kopš 2007.gada. Pagājušā gada laikā vien lapsas nokodušas 11 pingvīnus. Par plēsīgo dzīvnieku upuriem periodiski kļuvuši arī flamingo, divas patagonijas maras (lieli grauzēji, kas pēc izskata atgādina ķengurus), kā arī dažas vistas.

Zoodārzā taisnojas, ka lapsas sabojājušas nožogojumu, kas atrodas ap pingvīnu baseinu, iekļuvušas teritorijā un pingvīniem uzbrukušas barā.

Zoodārzā atklāj pārkāpumus

Pēc notikušā Londonas varas iestādes sāka izmeklēšanu, kuras rezultātā zoodārza darbībā atklājusies virkne pārkāpumu. Eksperti uzskata, ka zoodārzā nepietiekami domāts par drošību - tur viegli var iekļūt dažādi plēsēji, pie tam arī paši zoodārza dzīvnieki izbēgt var diezgan viegli. Pēdējos gados, piemēram, no zoodārza vairākkārt izbēgušas čūskas.

Lapsas apsēdušas pilsētu, uzbrūk bērniem

Lapsas Londonā sevišķi lielos apmēros savairojušās pēdējos gados, un varas iestādes ilgstoši meklē problēmas risinājumus. Daļa londoniešu uzskata, ka plēsīgie dzīvnieki būtu jāizšauj. Šāda nostāja sevišķi populāra kļuva pēc kāda šokējoša gadījuma, kad lapsa pa logu iekļuva kādā daudzdzīvokļu ēkas dzīvoklī un uzbruka diviem zīdaiņiem.

Pēdējo 70 gadu laikā lapsu skaits Lielbritānijas pilsētās pārsniedzis 34 000. Aplēses liecina, ka pilsētās dzīvo 14% no visas lapsu populācijas. 

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu