Mārtins Skorsēze gribētu atpūsties no Holivudas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no arhīva

Lai gan jaunajai filmai «Atkritēji» («The Departed») ir milzu panākumi, Mārtins Skorsēze plānojot nedaudz atpūsties no Holivudas supergrāvējiem un ķerties pie kādas japāņu romāna ekranizācijas.

Romas kinofestivālā pēc «Atkritēju» seansa cilvēki aplaudēja režisoram, stāvot kājās.

90 miljonu ASV dolāru vērtā Honkongas drāmas «Infernal Affairs» jaunās ekranizācijas uznāciens ASV kino tirgū pagājušajā nedēļas nogalē kļuvis par iespaidīgāko Skorsēzes karjerā. Filma pamatoti tiek uzskatīta par «Oskara» pretendenti.

Skorsēze atzinis, ka viņam nav bijušas nekādas domstarpības ar studiju «Warner Bros», kurā tapa «Atkritēji», taču režisoram esot aizvien grūtāk strādāt ar vērienīgiem darbiem, un viņš jūtot, ka studijas ierobežo režisoru radošo lidojumu. Pēc preses seansa Romā Skorsēza pastāstīja žurnālistiem, ka «jo iespaidīgāks filmas budžets, jo mazāks risks jāuzņemas filmas režisoram».

Skorsēzes nākamais projekts arī solās būt krimināldrāma — tā būs japāņu rakstnieka Šusaku Endo romāna «Silence» ekranizācija, kas vēstīs par diviem septiņpadsmitā gadsimta portugāļu misionāriem. «Tā ir mazbudžeta filma, ko esmu vēlējies uzņemt 15 gadus,» teicis režisors.

Skorsēze gan atzinis: ja viņa rokās nonāktu līdzīgs scenārijs kā filmai «Atkritēji» un viņam būtu līdzīgs budžets un radošā brīvība, viņš neatteiktos: «Tas būtu liels kārdinājums, jo tā ir kā slimība, kā narkotika.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu