Prezidente piektdien uz sarunām aicinājusi ZZS un JL

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga piektdien atsāks sarunas ar politiskajām partijām par valdības veidošanu un premjera kandidāta izvēli. Vispirms dienas vidū prezidente tiksies ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvjiem, bet pēcpusdienā norunāta tikšanās ar «Jauno laiku» (JL). Ar Tautas partiju (TP) prezidente tikās otrdien.

Ar partijām apspriežot labākos jaunās valdības koalīcijas modeļus un uzklausot domas par vairākiem citiem svarīgiem jautājumiem, prezidente savu vērtējumu par tikšanās rezultātiem sniegs tikai tad, kad būs noslēgušās viņas konsultācijas ar visām Saeimā ievēlētajām partijām. Pēdējā tikšanās notiks 25. oktobrī.

Prezidentes konsultācijas ar politiskajām partijām notiek atbilstoši partiju iegūtajam rezultātam vēlēšanās. Saeimas vēlēšanās uzvarēja TP, kas ieguva 23 mandātus. ZZS un JL ieguva pa 18 mandātiem katra, «Saskaņas centrs» — 17 mandātus, Latvijas Pirmās partijas un «Latvijas ceļa» apvienība — desmit mandātus, apvienība «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK — astoņus mandātus, bet «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» — sešus mandātus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu