Izlaists «Firefox 2.0»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienu ātrāk, nekā paredzēts, izlaists jaunais interneta pārlūks «Firefox 2.0».

«Mozilla» vēl oficiāli nebija paziņojusi par «Firefox 2.0» izlaišanu, bet to bija jau iespējams lejupielādēt no «Mozilla» ftp lapas «Windows», «Macintosh» un «Linux» versijām, katra pieejama vairākās valodās.

Jaunajā pārlūka versijā ir RSS un XML barotnes lasīšana, pareizrakstības pārbaude, uzlabots lietošanas vieglums, «Javascript 1.7» atbalsts, kā arī citi dizaina uzlabojumi. Maiks Šroepfers teica, ka kopā ir 12 lieli uzlabojumi un tūkstošiem mazu. «Firefox pašlaik aizņem 12–15% tirgus, bet dažās valstīs šis skaitlis ir ievērojami lielāks. Mēs turpinām aizņemt arvien lielāku tirgus daļu kopš 2004. gada novembra.»

2004. gadā tika izlaista pirmā «Firefox» versija. «Pie «Firefox 2.0» izlaišanas mēs sākām strādāt 2006. gada jūnijā, iepriekš neparedzot konkrētu izlaišanas datumu. Tā ir tikai sagadīšanās, ka šī relīze ir tik tuvu «Internet Explorer» jaunās versijas iznākšanai.»

«Firefox 3.0» plānots izlaist 2007. gada maijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu