Ieva Adamss bēg no Mežaparka

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/A.Jansons

Radiogeiša un žurnāla «A–Zet» galvenā redaktore Ieva Adamss (īstajā vārdā Ieva Zelmane) ar dzīvesbiedru Denisu Berezovki un abiem bērniem pārcēlusies uz jaunu mitekli Pārdaugavā.

Viņa atzīst, ka lielākoties cilvēki darītu citādi — ja būtu iespēja, no Pārdaugavas migrētu uz Mežaparku. Taču Ievas ģimene izvēlējusies atstāt dzīvokli savrupmājā, kur līdzās skaistam pagalmam mitinājušies ilgāk nekā divus gadus, un pārcelties uz divistabu dzīvokli otrā Daugavas krastā.

Iemesls — ne tikai vairāk istabu, bet arī draudzīgāks fen šui (pēc ķīniešu dzīves mākslas principiem vērtēts mītnes iekārtojums).

«Manas prasības dzīvesvietas izvēlē ir labs fen šui. Esmu sapratusi, kā ir dzīvot, ja tualete atrodas tā sauktajā mīlestības rajonā — dienvidrietumos. Maigi sakot, tu vari uzkārties, bet attiecības nebūs nekādas labās,» skaidro Ieva. Viņa stāsta, ka sapratne ar vīru, kopš bija apmetušies Mežaparkā, tikai pasliktinājusies. To ievērojuši pat cilvēki, kuri nākuši ciemos, neliekuļojot, ka pie Ievas ilgi nevar izturēt, jo nomāc smagnēja gaisotne. Turklāt līdz ar otrā bērniņa nākšanu pasaulē (dēlam Viktoram Namkajam ir divi gadi, meitai Umai Padmei — četri mēneši) ģimenei bijis nepieciešams vairāk vietas. «Mežaparkā bija studijas tipa istaba. Gāju gulēt trijos četros naktī, un manas aktivitātes traucēja bērniem,» teic Ieva.

To, ka iepriekšējā miteklī bijis kaut kas nelāgs jeb «tik ačgārns, cik ačgārns vien var būt», pamanījusi arī Ievas mamma, kas bieži, kamēr mazdēls gulējis, sēdējusi uz ķeblīša gaitenī.

Fen šui padomus Ieva sākusi ievērot 90. gadu sākumā, kad Latvijā parādījās attiecīgā literatūra un ar to sāka aizrauties draugi. Bet līdz tam telpas iekārtotas, ņemot vērā āderes.

Ceļu prasa pielūdzējai

Dzīvoklis Pārdaugavā pagaidām tiek īrēts, jo Ievai labpatīk, ka arvien pastāv iespēja izvēlēties. «Neesam vēl atraduši mitekli, kas būtu īsti pa prātam. Kāds būs šis, rādīs laiks. Pagaidām zinu tikai to, ka kaimiņš aiz sienas briesmīgi krāc,» smej Ieva.

Jaunā dzīvesvieta Adamsu savedusi kopā ar kādu viņas fani. Kad Ieva pirmo reizi braukusi uz mājām ar autobusu, viņai nav bijis skaidrs, kurā pieturā jāizkāpj. Padomu prasījusi kādai sievietei, kas, uzzinājusi adresi, pavaicājusi, vai mājā joprojām draņķīgi kurina... Beigās atklājies, ka sastaptā sieviete iepriekš mitinājusies tieši Ievas jaunajā dzīvoklī, turklāt ilgus gadus bijusi Adamsas radošās darbības pielūdzēja. Sieviete atgādinājusi, ka apmēram pirms 10 gadiem aicinājusi Ievu uz tēju, bet viņa nav atnākusi. Dzert tēju noslēpumainā svešiniece radiogeišu ielūgusi vēlreiz. «Šī sastapšanās noteikti bija karmiska,» ir pārliecināta Ieva un šoreiz uzaicinājumu noteikti pieņemšot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu