FK «Daugava» plāno būvēt Daugavpilī futbola stadionu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daugavpilī uz futbola kluba (FK) «Ditton» bāzes izveidotais FK «Daugava» tuvāko piecu gadu laikā Daugavpilī plāno uzbūvēt futbola stadionu un cīnīties par Latvijas čempiona titulu, informē viens no kluba akcionāriem, Daugavpilī dzimušais Maskavas uzņēmējs Igors Mališkovs.

Par vienu no saviem galvenajiem uzdevumiem FK «Daugava» šogad izvirzījis spēcīga komandas mugurkaula izveidi. Šim nolūkam startam «Daugavas» rindās nākamgad plānots uzaicināt gan jaunos un talantīgos pašmāju futbolistus, gan arī virkni leģionāru. Par FK «Daugava» treneri piekritis kļūt kādreizējais Maskavas «Torpedo» treneris Sergejs Petrenko.

Lai klubs jau šogad varētu sekmīgi startēt Latvijas futbola virslīgas meistarsacīkstēs, tam jānodrošina normāli treniņu apstākļi. Šim nolūkam jau līdz nākamās futbola sezonas sākumam Daugavpils stadionā «Celtnieks» plānots uzklāt jaunākās paaudzes mākslīgo segumu, uzstādīt mākslīgo apgaismojumu, kā arī rekonstruēt ģērbtuves. Investīciju kopējais apjoms tiek lēsts 1–1,2 miljoni eiro (0,7–0,84 miljoni latu).

Projekta realizācija ļaus palielināt stadiona izmantojamo stundu laiku līdz 16–20 stundām diennaktī, kā arī radīs normālus treniņu apstākļus gan FK «Daugava», gan arī otrai Daugavpils futbola meistarkomandai «Dinaburg».

Tā kā laba materiālā bāze ir viens no komandas panākumu priekšnosacījumiem, tuvāko piecu gadu laikā kluba akcionāri ieplānojuši uzbūvēt Daugavpilī pilnīgi jaunu futbola stadionu ar 10 000 skatītāju vietām un četriem treniņu laukumiem. Kur tieši atradīsies jaunais stadions, pagaidām gan vēl nav zināms.

Lai nodrošinātu meistarkomandu ar pastāvīgu jaunu un talantīgu futbolistu pieplūdumu, FK sadarbībā ar pašvaldību nopietnu uzmanību gatavojas pievērst arī savas futbola skolas izveidei.

Ar laiku FK «Daugava» akcionāri ieplānojuši uzbūvēt Daugavpilī arī golfa laukumu. Šis sporta veids, pēc viņu domām, esot labs relaksācijas veids.

Nosaukumu «Daugava» futbola klubam tā akcionāri izvēlējušies vairāku apsvērumu dēļ: pirmkārt, Daugavpils atrodas Daugavas krastos, otrkārt, futbola komanda ar šādu nosaukumu savulaik bijusi labi pazīstama ne vien Latvijā, bet arī aiz tās robežām. Savu piekrišanu šāda nosaukuma izmantošanai devusi arī viena no vecākajām Latvijas sporta biedrībām «Daugava».

Kluba akcionāri atzīst, ka zīmola «Daugava» izmantošana uzstādījusi komandai augstas prasības, kuras klubs gatavojoties attaisnot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu