Bijušās kažokādu ražotnes «Elektra» vietā būvēs jaunu kvartālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Domes Pilsētas attīstības komiteja vakar atbalstīja SIA «Ādmiņu iela» ieceri bijušās kažokādu ražotnes «Elektra» teritorijā nojaukt gandrīz visas ēkas un to vietā būvēt dzīvojamo kvartālu.

Kvartālam apkārt būvēs kopā savienotas piecstāvu ēkas, kurās būs 112 dzīvokļi. Māju pirmos stāvus atvēlēs tirdzniecības un darījumu telpām.

Paredzēts, ka tiks izveidota pazemes stāvvieta 150 automašīnām. SIA «Ādmiņa iela» valdes loceklis Mārcis Miķelsons aģentūrai LETA pastāstīja, ka tiek spriests par vēl viena apakšzemes stāva būvniecību, bet tam jāsaņem ekspertu atzinumi.

Kopējā ēku platība varētu būt aptuveni 24 000 kvadrātmetru.

Kvartāla iekšpagalmā iecerēts atstāt fabrikas veco skursteni un ap to izbūvēt kafejnīcu.

Miķelsons pastāstīja, ka būvniecībā paredzēts ieguldīt 15–20 miljonus eiro (10,5–14 miljonus latu).

SIA «Ādmiņu iela» pamatkapitāls ir 348 100 latu. Tā dibināta 2003. gadā.

Būvniecības ierosinātājam projekta turpmākā realizācijā būs jāņem vērā Rīgas pilsētas Arhitekta kolēģijas noteiktās prasības — teritorijas plānojuma un telpisko struktūru veidot kontekstā ar esošo apbūvi, iekšpagalmu risināt kā vecas industriālās apbūves daļu un ēku kompleksu — tīrā, skaidrā laikmetīgas arhitektūras valodā, apdares materiālu klāstā ienākot ķieģelim.

Galīgais lēmums par būvniecības ieceres akceptēšanu būs jāpieņem Rīgas Domei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu