Romantiskas filmas divvientulībā. TOP 10

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne/Apollo

Drēgnā ziemā vakars ar karstvīnu un romantisku filmu ir īsti piemērots jaukai laika pavadīšanai divatā ar mīļoto.

Jau 2004. gadā Mičiganas universitātes pētnieki atklāja, ka filmu skatīšanās ietekmē hormonu līmeni un savstarpējās attiecības. Turklāt dažādu žanru filmu ietekme ir atšķirīga.

Skatoties romantisku filmu, progesterona līmenis pieaug pat par 10% un palīdz satuvināties ar mīļoto. Savukārt, piemēram, gangsteru filmas paaugstina testosterona līmeni un var pat uz mirkli atgrūst cilvēkus vienu no otra, radīt negatīvas izjūtas. Tādēļ, lai radītu romantisku gaisotni, noteikti kopā ieteicams skatīties romantiskas filmas, nevis grāvējus vai spriedzes filmas.

«DVDNoma.lv» kā nelielu Ziemassvētku dāvanu daiļā dzimuma pārstāvēm ir sagatavojusi šo romantisko filmu TOP 10 — romantiskas filmas, kuras novērtētas visaugstāk un kuras var iegādāties veikalos vai nomas punktos DVD formātā. Atliek tikai izvēlēties filmu, pagatavot jaukas vakariņas (vai arī pasūtīt uz mājām picu), tā sagādājot mīļotajam pārsteigumu un abiem — jauku vakaru.

Romantisko filmu TOP 10:

1. «Saderināšanās uz mūžu»

2. «Bārs «Coyote Ugly»»

3. «Tristans un Izolde»

Pazīstamais stāsts par angļu bruņinieku, kurš savam karalim iekaro īru princeses roku.

4. «Vējiem līdzi»

5. «Gluži kā debesīs»

Elizabete Mastersone ir daudz strādājusi un jūtas ļoti nogurusi. Viņa aizmieg pie stūres un iet bojā autoavārijā. Pēc vairākām nedēļām viņas dzīvoklī iemitinās Dēvids Ebots.

Viņa izbrīnam nebūs robežu, kad viņš sapratīs, ka bijušās saimnieces gars joprojām sargā savu kādreizējo teritoriju, uzvedas ļoti agresīvi un pieprasa, lai ienācējs izvāktos no dzīvokļa. Dēvids atved mājās parapsihologu Derilu, taču pat ekscentriskajam viņpasaules nešķīsteņu apkarotājam neizdodas aizdzīt sakaitinātās Elizabetes garu...

6. «Istabene lielpilsētā»

Cik maz dažreiz ir vajadzīgs, lai vienkārša realitāte pēkšņi pārvērstos par pasaku! Uzkopjot bagātas dāmas numuru, istabene Marisa pakļaujas vilinājumam piemērīt viņas krāšņos tērpus. Un, kā par spīti, šajā brīdī viņu pieķer valsts iekārotākais vecpuisis Kristofers Maršals, varenas politiskās dinastijas mantinieks.

Tas ir liktenis! Tikai viens skatiens, un viņš iemīlas daiļajā sievietē, kas stāv viņa priekšā. Taču varonei pietrūkst drosmes atzīties, ka viņa ir tikai istabene, kaut arī viņas sirds sāk pukstēt ātrāk šā skaistuļa klātbūtnē. Šādi sākas brīnišķīgākais mīlas stāts, kuru jebkad ir zinājusi vecā viesnīca.
Bet kas notiks, kad atklāsies patiesība? Vai pasaka piedzīvos sadursmi ar reālo dzīvi?

7. «Gandrīz kā mīlestība»

8. «Operas spoks»

Jaunā operdziedātāja Kristīne kļūst par Spoka — Parīzes Operas sakropļotā iemītnieka un slepenā valdnieka — apmātību.

Spoka komponētā mūzika savaldzina Kristīni, taču viņu sāk aplidot viņas bērnības draugs Rauls. Spoks ir gatavs uz visu, lai iekarotu daiļavas sirdi.

9. «Pamestie»

Ambera ir skaista, bagāta, izlutināta un ārkārtīgi iedomīga sieviete. Nekas un neviens nespēj padarīt šo sievieti laimīgu, ieskaitot viņas bagāto, taču pasīvo vīru Toniju. Zinot, ka sievai ir apnikuši viņu ierastie eksotiskie atvaļinājumi, Tonijs grib pārsteigt Amberu, sarīkojot kuģa kruīzu no Grieķijas un Itāliju.

Žēlojoties pilnīgi par visu, sākot ar viņu privātās lidmašīnas apmēriem un beidzot ar ceļabiedru izvēli, Ambera zaudē valodu, kad ierauga, ka spīdīgas jahtas vietā viņa ir atvesta uz grieķu zvejas kuģi. Uz kuģa viņa satiek vienkāršu zvejnieku Džuzepi, kas visai atklāti izrāda, ka viņš nicina viņas dzīves vērtības, jo īpaši pašu Amberu un viņas pazemojošo attieksmi. Savukārt Amberai viņš ir lielisks mērķis savu dusmu novadīšanai.

Taču kuģis avarē, un viņi nonāk uz salas, kur Ambera kļūst atkarīga no Džuzepes izdzīvošanas spējām. Jaunajos apstākļos viņi ir spiesti aizmirst savas atšķirības, jo īpaši, ja tas jādara mīlestības vārdā...

10. «Meklēju suņumīli»

Sāra ir nesen šķīrusies skolotāja, kurai ir jau pāri trīsdesmit. Tagad viņas ģimene ir nopietni ķērusies pie viņai piemērota vīrieša meklēšanas.

Sāras māsa reģistrē viņu interneta iepazīšanās portālā un kā galveno prasību meklētajam ideālam viņa ieraksta — «obligāti jāmīl suņi». Taču, patiesību sakot, Sārai nemaz nav suņa. Kad tikšanās diena un laiks ir jau noteikts, viņa paņem brāļa suni un dodas uz parku, lai tiktos ar Džeiku Andersonu... kam arī vajadzējis aizņemties suni.

www.dvdnoma.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu