Pirtiņā pēc Mēness kalendāra

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai no pirtī iešanas gūtu lielāko labumu, jāņem vērā dabas ritmi.

Saskaņā ar Mēness kalendāru gan Ziemassvētkos, gan arī 1. un 22. dienā pēc šā kalendāra uz pirti var doties ar mērķi pazīlēt nākotni un ieprogrammēt sev tīkamus notikumus. Mēness nosaka daudzus notikumus uz mūsu Zemes — kāda būs raža, kāds būs mūsu garastāvoklis un daudzas citas lietas, kā arī to, kuras dienas ir piemērotākās iešanai pirtī un kuras — tikai atsevišķām procedūrām.

Bieži vien sestdienas vai svētdienas vakars, kad esam paraduši iet pirtiņā, var izrādīties veselības uzlabošanai un spēku atjaunošanai nepiemērots brīdis, turpretī, pārceļot pēršanos uz nakts vai agra rīta stundu, būtu guvuši maksimālu labumu. Latvijas Pirts savienības valdes priekšsēdētājs un grāmatas «Dziedinošā pirts» autors Ziedonis Kārkliņš ir pārliecināts, ka labam pirtniekam un pirtī gājējam jāvadās pēc Mēness kalendāra. «Cilvēks savas dzīves laikā ir pakļauts apmēram piecsimt dažādiem ritmiem, kas viņam jāsabalansē. Vispareizāk būtu, ja cilvēki dzīvotu pēc Mēness kalendāra, neaizmirstot, ka arī diennaktij ir savi ritmi, kuri ietekmē gan veselību, gan pašsajūtu. Kad cilvēks iet uz pirti, viņam vajag zināt, kādu mērķi viņš vēlas sasniegt — atgūt spēkus, dziedināt kādu kaiti vai nodarboties ar skaistumkopšanu, bet pēc tam izvēlēties atbilstošu mēness dienu un diennakts stundu,» pirts iešanas gudrības skaidro Z. Kārkliņš.

Labās, sliktās dienas

Par laimi, tikai dažas dienas — mēness 4., 14., 26. un 29. diena — nav piemērotas iešanai pirtī. Ja cilvēks kādā no šīm dienām nolēmis mazgāties vannā, ūdenim ieteicams pievienot nedaudz sāls.

Mēness kalendāra pirmajā dienā uz pirti ieteicams doties kopā tikai ļoti tuviem cilvēkiem — vīram un sievai, ļoti labiem draugiem. Diena ir īpaši labvēlīga dažādu garīgo prakšu (meditācija, reiki, ci gun u. c.) un skaistumkopšanas procedūru īstenošanai pirtī.

Mēness 17. un 24. dienā uz pirti ieteicams doties kopā ģimenēm un pat saimēm, tāpat kā to pavisam senos laikos darīja mūsu senči, var arī baudīt pirts procedūras divatā ar mīļoto cilvēku. Šīs dienas ir arī labvēlīgas bērniņa ieņemšanai.

Mēness 27. dienā ļoti spēcīgi darbojas intuīcija, tādēļ pirts procedūru var apvienot ar kādas sarežģītas problēmas risināšanu. Pirtnieks Z. Kārkliņš iesaka šajā dienā doties uz pirti un nopērties ar oša slotu, jo tas ļaus paskatīties uz problēmas risinājumu pavisam no cita redzes punkta.

Mēness kalendārs gada nogalei

  • 28. decembrī — 9. mēness diena sākas plkst. 12.01. Mēness — Auna zīmē.

Labāk iztikt bez pirts procedūras. Ja tomēr ejat pirtī, jānovāc visi spoguļi, jāizvairās pat no sava atspulga ūdenī. Tējas un aromātus šajā dienā labāk izmantot sirdsdarbības stimulēšanai, pret aritmiju, kā arī starpribu neiralģiju.

  • 29. decembrī — 10. mēness diena sākas plkst. 12.07. Mēness — Auna/Vērša zīmē.

Vislabākā diena pirts apmeklēšanai, ieteicamas pēršanās, masāžas, kontrasta procedūras u. c. Lai pēršanās būtu efektīvāka, ūdenī ielieciet dzintara gabaliņu.

  • 30. decembrī — 11. mēness diena sākas plkst. 12.16. Mēness — Vērša zīmē.

Ja esat pirtī, centieties, lai visas procedūras būtu vieglas, maigas.

  • 31. decembrī — 12. mēness diena sākas plkst. 12.31. Mēness — Vērša/Dvīņu zīmē.

Uz pirti nevajadzētu iet. Sirds ir ļoti jutīga, un karstums to var nelabvēlīgi ietekmēt.

Der zināt

Mēness diennakts ilgst no viena mēness lēkta līdz otram. Pirmā mēness diena ilgst no jaunā mēness brīža, kas tiek norādīta visos kalendāros, līdz pirmajam mēness lēktam. Jo īsāka pirmā mēness diena, jo enerģētiskāki un intensīvāki procesi tajā norisinās.

9., 15., 23. un 29. mēness diena tautā tiek sauktas arī par sātana dienām, jo tajās tumšie un ļaunie spēki provocē cilvēkus un pārbauda viņu izturību. Labvēlīgās dienas, kas pildītas ar gaišajām enerģijām, ir 6., 7., 12., 16., 24. un 28. mēness diena.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu