Afganistānā pamanīts par izmirušu uzskatīts «vampīrbriedis»

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no "The Telegraph" video

Dzīvnieku pētnieki Afganistānā pamanījuši ārkārtīgi reto un par izmirušu uzskatīto «vampīrbriedi». Šis interesantais dzīvnieks savu iesauku guvis, pateicoties garajiem ilkņiem, raksta «The Telegraph».

Pēdējo reizi par Kašmiras muskusbriežu sugas briežu novērošanu ziņots pirms 60 gadiem, 1948. gadā.

Tagad pētnieki par izmirušu uzskatīto dzīvnieku Afganistānas ziemeļaustrumos vairākās vietās novērojuši piecas reizes. Tiek ziņots, ka kopā pārvietojies tēviņš, mātīte un mazulis.

Šo neparasto dzīvnieku skaits savulaik strauji samazinājās biotopa zuduma un malumednieku darbības rezultātā. Par īpaši vērtīgiem melnajā tirgū tiek uzskatīti Kašmiras muskusbriežu smaržas dziedzeri, kuri maksā vairāk nekā zelts - cena var sasniegt pat 45 000 ASV dolāru kilogramā. Šo briežu ķermeņos izstrādāto muskusu izmanto smaržu industrijā, vīraku ražošanā un medicīnā.

Vampīram līdzīgie ilkņi ir tikai šīs sugas tēviņiem, un tie tos lieto nevis asiņu sūkšanai, bet mātīšu pievilināšanai riesta laikā, kā arī konkurentu uzveikšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu