Kaķi staigā, kur pašiem patīk. Arī cauri sienām...

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Par kaķu mistiskajām īpašībām būs dzirdējis ikviens. Parapsihologi apgalvo, ka šie dzīvnieki vienlaikus uzturas gan realitātē, gan smalko enerģiju pasaulē, jo ir apveltīti ar iedvesmas, telepātijas un gaišredzības spējām. Dažreiz tie pārkāpj realitātes robežu un pazūd nezin kur, bet vēlāk no šīs nezinkurienes uzrodas.

Saistība ar sātanu

Pārdabisko spēju dēļ kaķi senos laikos kļuva par maģisko kultu elementu. Toreiz viņus personificēja ar Mēness dievieti. Senajos mītos Saules dievs Ra kaķa izskatā uzvarēja Čūsku, savukārt skandināvu mīlas dievietes Freijas aizjūgā bija iejūgti kaķi. Ēģiptiešiem kaķi bija ne tikai saistībā ar Mēnesi, šie dzīvnieki uzskatīti arī par veiksmes nesējiem grūtniecēm. Grieķiem un romiešiem kaķis ir dievietes Diānas pavadonis, japāņiem — miera simbols. Amerikas indiāņi kaķi personificē ar zagšanu, savukārt Indijas budistiem kaķis ir zemāko astrālo spēku zīme.

Viduslaikos kaķus kā sātana pārstāvjus dedzināja sārtā. Ir arī ticējums, ka raganas spēj pārvērsties par kaķiem. Nikolaja Gogoļa darbā «Maija nakts» ļaunā pamāte pārvēršas par kaķi, lai nonāvētu nelaimīgo pameitu. Vilkaču motīvam folklorā ir arī otra puse: runāja, ka septiņus gadus pēc dzimšanas melns kaķis pārvēršas par sātanu, melna kaķene — par raganu. Taču melnam kaķim esot arī lietderīgas īpašības: viņa aste esot drošs līdzeklis pret acu slimībām, bet melna kaķa kaulu kādreiz nēsāja kaklā kā amuletu pret nelaimēm.

Mūsdienu parapsihologi uzskata, ka melniem kaķiem uzmanība netika pievērsta nejauši. Ne jau tikai tāpēc, ka krāsa liecina par saistību ar tumšajiem spēkiem. Lieta tāda, ka melna krāsa novērš negatīvu enerģiju. Un tāpēc cilvēkiem, kuri aizraujas ar maģiju vai paranormālām parādībām, bieži vien mājās ir melni kaķi. Daži speciālisti iesaka slimniekiem turēt mājās melnus kaķus, jo tie neitralizējot agresīvās vibrācijas.

Iedzimta spēja teleportēties

Viens no iemesliem, kāpēc cilvēki baidās no melniem kaķiem, ir viņu spēja negaidīti pazust un tikpat pēkšņi uzrasties citā vietā… Pētnieki, kuri ir vērojuši kaķus, to izskaidro ar viņu iedzimto spēju teleportēties. Īsāk sakot, melno kaķu fiziskais ķermenis spēj sadalīties atomos, veikt noteiktu attālumu un atkal savienoties. Tā ir radusies pasaka par Češīras kaķi, kura smaids ieradās pirms viņa paša… Skaidrs, ka pirms vairākiem gadu simtiem šo fenomenu uzskatīja tikai par sātanismu.

Dīvaini gadījumi notikuši Lielbritānijā, Vācijā un ASV. Tur ne reizi vien redzēti netipiski kaķu dzimtas pārstāvji: lauvas, pumas, lūši, jaguāri un pat panteras ar pēcnācējiem un bez tiem. Ja kāds centās dzīvniekiem sekot, tie pazuda bez pēdām. Lūk, piemērs. 2002. gada 19. aprīlī Metlokas (Anglija) pilsētas tuvumā automašīnas priekšā pāri ceļam pārskrēja pantera. Dzīvnieks cilvēku acu priekšā pārlēca pāri sienai un pazuda… Policijas virsnieks Pols Hartšorns vietējam laikrakstam sacīja, ka ziņojumi par tikšanās gadījumiem ar dīvainajiem dzīvniekiem Metlokas policijas iecirknī krājas jau 15 gadus. Starp citu, Metloka un tās apkārtne tiek uzskatīta par anomālo zonu. Šeit bieži tiek novēroti nepazīstami lidojoši objekti.

Kaķis, kura nav

Minētajam var ticēt un var neticēt — lai katrs pats izvēlas. Taču, iespējams, ka arī daudzi kaķmīļi tepat Latvijā ir novērojuši ko neparastu saistībā ar saviem mīluļiem.

Taču šoreiz stāsts par gadījumu Krievijā: «Kad es to ieraudzīju pirmoreiz, man vienkārši šķita, ka man izlicies. Es stāvēju uz virtuves sliekšņa un skatījos gaiteņa gala virzienā. Pēkšņi es ieraudzīju kaut kādu kustību — no istabas iznāca kaķis un apgūlās uz grīdas. Es atskatījos — kaķis bija man aiz muguras! Ātri paskatījos uz gaiteņa galu — tur neviena nebija! Vēl vairākas reizes novēroju kaķa ēnu šaurā telpā starp plīti un bufeti — līdz tā izgaisa. Protams, es nolēmu, ka šīs vīzijas ir radījusi pārpūle, tāpēc labāk par tām nevienam nestāstīt. Taču mana mamma, kas neko nezināja par šīm halucinācijām, izstāstīja līdzīgu gadījumu. Viņa iegājusi virtuvē un ar sānskatu redzējusi, ka tajā ieslīd arī kaķis. Atskatījusies viņa nevienu un neko neredzēja. Tad ieskatījās guļamistabā — kaķis mierīgi gulēja mammas gultā un pat netaisījās mosties!

Ik pa laikam kaķis pazuda tieši no dzīvokļa. Dzīvnieka meklēšanai nebija nekādas jēgas. Pēc laika tas parādījās pats. Pavisam nesen novēroju, kā kaķis palīda zem galda — un pēkšņi vienkārši pazuda! Es paskatījos zem dīvāna, aiz radiatoriem, aiz aizkariem — nav… Bet pēc kāda laika kaķis uzradās tajā pašā vietā, kur bija pazudis.»

Interesants gadījums noticis ar citu sievieti: «Pēc bērna dzimšanas es ciemojos pie vecmammas, kura nesen pārvācās uz jaunu dzīvokli. Sēdēju istabā un redzēju, ka starp manām kājām izskrien melns kaķēns. Sāku meklēt, bet tas pazuda. Kā zemē iekritis! Bet kaķu vecmammai nav! Es to skaidroju ar pēcdzemdību depresiju — rēgojas sazin kas… Taču tad atbrauca māsīca. Viņa apsēdās uz dīvāna un pēkšņi ielēca kājās: «Ai, gandrīz kaķim virsū apsēdos!» Skatāmies — nav nekāda kaķa… Tātad viņai bija tāda pati «halucinācija».»

Taču, iespējams, ka tās nav halucinācijas. Varbūt kaķi teleportējas no paralēlas telpas? Vai vienkārši no mūsu dimensijas cita punkta? Iespējams, ka tā ir taisnība, jo ne velti pastāv teiciens: kaķis, kurš staigā, kur pašam patīk…

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu