Grupa «Ēnas» «Eirovīzijā centīsies glābt draugu un viņa mīlestību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andis Lipsbergs

Pirmajā «Eirovīzijas» dziesmu konkursa Latvijas nacionālās atlases pusfinālā šosestdien LTV1 startē arī viena no mūsu valsts šā brīža populārākajām jaunajām grupām «Ēnas» ar dziesmu «Always».

Grupas dalībnieki šajā pasākumā iejutīsies mīmu tēlos — ar specifisku grimu, tērpiem, kustībām un mīmiku «Ēnas» stāstīs skumju stāstu par grupai ļoti tuva drauga nelaimi, ar savas dziesmas palīdzību cerot visu atkal vērst par labu.

«Man nemitīgi jautā: kāpēc mīmi? Tad nu man jāstāsta viss no paša sākuma. Pirms kāda laika no mūsu grupai tuva drauga dažu neuzmanīgi izteiktu vārdu dēļ aizgāja viņa mīļotā meitene. Puisis ļoti saskuma un nozvērējās vairs neizteikt ne vārda, kamēr meitene pie viņa neatgriezīsies. Tā nu viņš patiešām klusē jau vairākus mēnešus. Mēs nevarējām uz to mierīgi noraudzīties un izlēmām «Eirovīzijā» startēt ar dziesmu «Always», kas stāsta, ka, par spīti visam, mīlestība ir mūžīga. Tādēļ arī izvēlējāmies mīmu tēlus, cerot, ka meitene pamanīs mūsu centienus un puisim piedos,» dziesmas tapšanas aizkulises atklāj grupas solists Lauris Valters.

Kopā ar «Ēnām» uz skatuves kāps arī viens no Latvijas labākajiem mīmiem — Dzintars Krūmiņš.

Šis «Ēnām» būs pirmais mēģinājums piedalīties «Eirovīzijā», un grupa uzsver, ka nav meklējusi kompromisu ar muzikālo formātu, kādu šim pasākumam mēdz piedēvēt, un apgalvo, ka tiem, kas līdz šim ir priecājušies par dziesmām «Beautiful Mornining», «SirC» un «Somehow», ne mazāku prieku sagādās arī jaunā «Always».

«Tā vienkārši ir vēl viena iespēja uzstāties plašam klausītāju lokam. Vēlamies parādīt, ka šim konkursam var pieiet arī citādi — daudz profesionālāk. Citādi sabiedrībā lēnām sāk izveidoties priekšstats, ka, lai piedalītos «Eirovīzijā», obligāti nepieciešams dziedāt šlāgeri, kopēt «ABBA», piedzimt bagātiem vecākiem vai būt Freimaņa protežē,» smejas «Ēnas».

«Ēnas» «Eirovīzijas» dziesmu konkursa Latvijas nacionālās atlases pirmajā pusfinālā šosestdien startēs ar piekto kārtas numuru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu