Gulbenē suns saimnieces klātbūtnē nokož kaķi (30)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdienas rītā kāda sieviete Gulbenē, Nākotnes ielā, pa sava dzīvokļa logu novērojusi asiņainu ainu. Suns, kas bija palaists brīvi paskriet pļavā, kādreizējā lidlauka teritorijā, dzenāja un visbeidzot nokoda pieaugušu kaķi. Aculieciniece bija satriekta gan par minča briesmīgo nāvi, gan par to, ka suņa saimniece nespēja laikus novērtēt draudīgo situāciju un savaldīt savu dzīvnieku.

“Tas ir šķirnes suns. Sākumā suns aprēja kaķi. Vajadzēja saimniecei suni uzreiz paņemt saitē. Tā nenotika. Sākumā kaķis bija uztriekts priedē. Tad viņš nokāpa zemē. Brīdi vēlāk jau redzēju, ka suns jau nes kaķi mutē ļenganu. Nokodis! Un purina viņu,” “Dzirkstelei” stāsta aculieciniece. Viņa pa logu esot uzrunājusi suņa saimnieci, kas apstiprinājusi: “Nokoda!”

“Kāpēc saimniece suni ved bez saites? Tagad kāds saimnieks vakarā mājās savu kaķi nesagaidīs,” pēc traģiskā notikuma saka vērotāja. Būdama šokā par notikušo, aculieciniece zvanījusi Gulbenes kārtības sargam Mārtiņam Didrihsonam-Linardam–Nukam. Viņš ieteicis sievietei ar rakstisku iesniegumu vērsties valsts policijā, ja viņa vēlas, lai suņa saimniece saņemtu sodu. “Teicu, ka neko negribu. Lai tas paliek uz viņas sirdsapziņas!” saka sieviete.

“Dzirkstele” sazinājās ar suņa saimnieci, kas pēc notikušā bija satriekta un pauda patiesu nožēlu par kaķa bojāeju. Viņa stāstīja, ka pastaigas laikā suns negaidīti norāvis uzpurni, kas palicis karājoties tam ap kaklu. Sieviete atzina, ka viņas dzīvnieks ir kā apsēsts, kad ierauga klaiņojam kaķus. Viņš uzreiz tiem gatavs mesties pakaļ. Pastaigas laikā pļavā saimniece nebija gaidījusi sastapšanos ar kādu minci. Nepatīkamais starpgadījums noticis pēkšņi, saimniece nav varējusi noreaģēt. Viņa par notikušo ir uzrakstījusi paskaidrojumu pašvaldības kārtības sargam.

M.Didrihsons–Linards–Nuka “Dzirkstelei” sacīja, ka par dzīvnieka nokošanu iedzīvotājiem pienākas ziņot valsts policijai. Taču šajā gadījumā viņš reaģēja uz notikuma aculiecinieces tālruņa zvanu pirmais. Suņa saimniecei nākšoties samaksāt zaudējumus bojā gājušā kaķa saimniekam, ja tāds atradīsies. Kārtības sargs uzsvēra, ka saimniecei bija jāspēj savaldīt savu suni.

Kārtības sargs arī atzīst, ka Gulbenē pašvaldības līdz šim nodrošinātais iežogotais suņu pastaigu laukums neatbilst sabiedrības prasībām. Tāpēc viņš gādājis par projekta izstrādi šā laukuma labiekārtošanai un suņu sporta ierīču uzstādīšanai. Diemžēl iecere netika atbalstīta. “Iedzīvotāji paši varētu veidot sabiedrisku organizāciju un uzņemties gan šā laukuma labiekārtošanu, gan uzraudzību. Arī tāda varētu būt izeja,” saka viņš.

Pēc likuma suni saimnieks savā klātbūtnē var arī atlaist no pavadas, taču tad dzīvniekam ir jāklausa saimnieka komandām. Savukārt Gulbenes pašvaldības saistošie noteikumi par suņu un kaķu turēšanu paredz, ka pilsētā ne tikai suņi, bet arī kaķi nedrīkst brīvi skriet. Sunim Gulbenē jābūt pavadā, bet kaķis drīkst pastaigāties pilsētā tikai saimnieka klātbūtnē.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu