Meitenes bez puiša... Valentīndienā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Nevarētu teikt, ka es no sajūsmas mirstu vai nost, kad veikali mani metas apstrādāt ar Valentīndienas pārsteigumiem, atlaidēm, dāvaniņām utt. Tomēr līdz šim nav bijis tā, ka mani kāds neizlaistu no veikala, kamēr neesmu nopirkusi kaut vienu plīša sirdi vai kādu pluskainu zvēru, kas saka: «I love you», kad tam paspiež vēderu…

Skaidrs gan ir tas, ka es neko nenopirktu arī tad, ja tiktu izdots tāds likums — Valentīndienā katram iedzīvotājam obligāti jāiegādājas viena šokolādes sirds, viena mīkstā rotaļlieta, kas saka: «I love you», un klēpītis sarkanu rožu. Tāda likuma, protams, nav.

Taču šogad, man liekas, viens likums tomēr kaut kur ir izdots. Likums par Valentīndienas nicināšanu un noliegšanu. Apmēram tā: pirms Valentīndienas katram iedzīvotājam vismaz piecos dažādos veidos publiski jāpaziņo, ka viņam Valentīndiena nerūp, ka viņu tā kaitina un visbeidzot — ka Valentīndienas ir pilnīgs sviests

Es atzīstos: man gan neliekas, ka Valentīndiena ir pilnīgs sviests. Tad jau drīzāk — krējums! Saldais!

Ļaudis, Valentīndienas taču ir vēl vieni svētki! Jums jāpiekrīt, ka svētku mūsu visnotaļ drūmīgajā kalendārā nav nemaz tik daudz…

Valentīndiena — tas nozīmē, ka visā pasaulē bučojas vairāk nekā parasti, visā pasaulē apēd vairāk šokolādes un izdzer vairāk šampanieša nekā parasti, mīļus vārdus saka vairāk nekā parast  — un varbūt kāds cilvēks beidzot atrod otru cilvēku!

Es smaidu, par to domājot, un es smaidu arī tagad — rakstot un iedomājoties, kā bučas čmok-čmok šodien skan pa visu Eiropu!

…Protams, ir jau mazliet… skumji, apzinoties, ka mani šajā dienā, visticamāk, neviens neapsveiks. Visticamāk, mēs ar draudzeni sazvanīsimies, ironiski viena otrai novēlēsim priecīgu Valentīndienu un… Jā, un ko tad???

Tad… Tad mēs iesim ielās!

Galu galā nekur nav rakstīts, ka Valntīndienā meitenei bez puiša uz ielas iziet aizliegts! Un galu galā, ja meitenei nav puiša, tas jau vēl nenozīmē pasaules galu! Meitenei joprojām ir draudzene, meitenei joprojām garšo šampanietis un saldējums, un meitenei joprojām neprātīgi patīk dejot!

Tāpēc es saku sev, savai draudzenei un arī tev: nemaz neiedomājies pavadīt šo dienu pie datora, rakstot dzēlīgas piezīmes par Valentīndienu! Ejam uz klubu — šovakar ir plāns izdejoties tā kārtīgi!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu