Kam lai uzticas?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Čau, Popcorn! Labākā draudzene man melo! Es viņai nemeloju, esmu atklāta. Nezinu, kāpēc viņa sāka melot. Viņa ir izmainījusies uz slikto pusi! Vai pie visa vainīga esmu es? Mums bija ideālas attiecības, tad pēkšņi uzzināju, ka viņa man melojusi, turpina to darīt. Viņa saka, ka nemelojot. Es vairs nevaru viņai uzticēties, sāpīgi. Viņa man retāk raksta, retāk satiekamies. Ko man darīt, teikt viņai? Kā palīdzēt, lai viņa vairs nemelo? Esam pazīstamas kopš 4 gadu vecuma. Negribu visu sabojāt. 8-9 gadi ir daudz, lai pēkšņi šķirtos! Vēlos, lai viss ir kā agrāk!
Draudzene izmisumā (12)

Atbild Viktorija Ešena, psiholoģe:

8-9 gadu draudzība tiešām ir ilga, tomēr mēs nevaram atbildēt par otra cilvēka rīcību vai meliem. Tu neesi vainīga. Padomā, kādā gadījumā Tu pati sāktu melot. Kam jānotiek, lai Tu tā rīkotos? Varbūt viņa grib padarīt kaut ko labāku, izpušķot, sabojāt, to dara speciāli? Katrā gadījumā tā nav Tava vaina, bet gan viņas problēma, kā arī Tu pati esi to sapratusi, ja jau vēlies palīdzēt viņai. Viņai palīdzēt vari, tikai liekot viņai pašai saprast, ka īstām draudzenēm nav labi melot. Esi atturīgāka pret tiem, kas Tevi sāpina. Aizsargā savu sirsniņu, un viss būs labi! 12 gadu vecumā daudz kas mainās. Jūs jau kļūstat nopietnākas, mainās intereses. Vai tā nav noticis ar Tavu draudzeni? Varbūt Tu esi mainījusies? Tev jāpadomā par sevi – kas Tev liek justies labāk, tam arī pievērsties. Varbūt citai draudzenei Tu esi nepieciešamāka?! Ar laiku attiecības var uzlaboties. Tās draudzenes, kas ir no bērnības, vienmēr paliks tuvākās, tāpēc nebēdā! Esi radoša, pievērsies kam lietderīgam!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu