Skrastiņš kļuvis par izturīgāko aizsargu NHL vēsturē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latviešu hokejists Kārlis Skrastiņš šonakt kļuva par izturīgāko aizsargu Nacionālās hokeja līgas (NHL) vēsturē. Skrastiņš aizvadīja 487. spēli pēc kārtas, kas ir garākā pēc kārtas aizvadīto spēļu sērija starp aizsargiem NHL vēsturē.

Kolorādo «Avalanche» gan zaudēja ar 3:6 Atlantas «Thrashers» vienībai.

«Thrashers» otrās trešdaļas sākumā jau bija panākuši 4:0, bet perioda beigās rezultāts bija 5:1. Pēdējā periodā «Avalanche» divus vārtus atguva, taču divas minūtes pirms spēles beigām Marians Hosa pielika punktu «Thrashers» uzvarai. «Avalanche» labā vārtus guva Aiens Laperjērs, Džordans Leopolds un Pols Ščastnijs.

Skrastiņš savā rekordspēlē nospēlēja 20 minūtes un trīs sekundes, taču rezultativitātes punktus neguva. Viņa rēķinā viens metiens uz vārtiem, trīs bloķēti metieni un negatīvs lietderības koeficients –2.

pirms pāris dienām Skrastiņš atkārtoja NHL rekordu

«Viņš ir viens no tiem aizsargiem, kas cīnās vienmēr. Viņš ir lielisks ripu bloķētājs, ļoti drošsirdīgs, vienmēr acīgs aizsardzībā. Skrastiņš nerunā daudz, viņš vienkārši iziet uz ledus un cīnās. Viņš nekad nesūdzas. Viņš ir spēlējis ar lauztu roku, viņam ir bijis nevesels ceļgals, ripa ir trāpījusi viņam sejā, bet viņš nekad nav pārstājis cīnīties. Kārlis ir īsts cīnītājs,» šādus slavas vārdus Skrastiņam veltīja Našvilas «Predators» galvenais treneris Berijs Trocs.

«Kārlis ir laukumā vienmēr īstajā vietā, viņš ir ļoti uzticams, stingrs un konsekvents,» teica «Avalanche» galvenais treneris Žoels Kvenevils, piebilstot, ka katras komandas treneris sapņo, lai viņa komandā spēlētu šāds dzelzs vīrs kā Kārlis Skrastiņš.

NHL vēsturē vismaz 500 spēles pēc kārtas aizvadījuši 14 spēlētāji, taču viņu vidū nav neviena aizsarga. Skrastiņš kļuvis par pirmo aizsargu šajā kompānijā. Starp šiem 14 hokejistiem 13 ir uzbrucēji un viens vārtsargs Glens Hals. Garākā spēļu sērija ir Daga Džērvisa rēķinā, kas nospēlēja 964 spēles pēc kārtas.

32 gadus vecais latvietis tika izvēlēts 1998. gada NHL drafta devītajā kārtā ar kopējo 230. numuru. Viņu izvēlējās Našvilas klubs «Predators». Viņš izgāja «Predators» rindās laukumā 1998./1999. gada sezonā, lielāko daļu sezonas pavadot IHL līgā. Nākamajā sezonā viņš ieņēma stabilu vietu «Predators» pamatsastāvā. Kolorādo «Avalanche» viņš nonāca 2003. gada jūnijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu