Kaspars Zlidnis sevi uztur labā sportiskajā formā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grupa «Gain Fast» attaisnojusi savu nosaukumu, kas tulkojumā no angļu valodas nozīme «Iegūt ātri». Popularitāte tiešām nākusi strauji, un daudzie fani jau vairs nespēj sagaidīt blices debijas disku. Lielā diena pienākusi, un Kaspars Zlidnis tai pilnībā gatavs, ko apliecina arī sarunā ar «Neatkarīgo».

Miegs pirms koncerta

Uz sarunu Kaspars ierodas no treniņa. To, ka viņš jau vairākus gadus nodarbojas ar fitnesu, grūti nepamanīt. Daudzi gan uzjautrinājušies, redzot uz skatuves šo muskuļu un muzikālā maiguma apvienojumu, taču Zlidnis pats atzīst, ka vienkārši vēlas sevi uzturēt labā formā, kā arī noņemt ikdienas stresu. «Mans darbs ikdienā saistīts ar lielu garīgo slodzi,» viņš saka. «Ja es neaizeju vismaz trīsreiz nedēļā uz treniņu, tad zūd līdzsvars starp garīgo un fizisko un es sāku emocionāli izlādēties uz cilvēkiem, nevis trenažieriem.»

Kaspars strādā Latvijas Radio 1 par jauniešu programmas veidotāju, piestrādā LTV7 raidījumā «SeMS», šogad gatavojas beigt sabiedrisko attiecību studijas Stradiņa universitātē, vēl savu laiku prasa grupa... «Grupas norisēs gan vairāk iesaistās jūtas, nevis prāts,» viņš piebilst.

Zlidnis atzīst sevi par diezgan nervozu tipiņu un priecājas, ka laika gaitā pārvarējis visus savus kompleksus. Arī dejotneprasmi, jo paralēli trenažieriem tiek apgūti arī salsas soļi, kā rezultātā viņš pat sācis piedalīties deju šovos. Tas viss noņem stresu un paaugstina pašapziņu, taču emocijas joprojām mēdzot ņemt virsroku. «Man ir tāda īpatnība — uz satraukuma pamata sāk nākt miegs,» viņš smej. «Ir bijis tā, ka pirms vairākiem grupas koncertiem esmu aizmidzis. Tādēļ pirms došanās uz skatuves mēdzu aizslēgt baksteidža durvis un papumpēties. Mani tas tiešām atdzīvina.»

Galvenais dzenulis

«Gain Fast» vokālists saka, ka neuzskata sevi par sportisko maniaku un nekad arī nav bijis profesionāls sportists. «Taču esmu trenējies daudz kur, sākot ar peldēšanu, tenisu, futbolu, basketbolu un beidzot ar dažādām Austrumu cīņām,» viņš stāsta. «Ar labiem rezultātiem pat pārstāvēju savu skolu olimpiādēs, taču neviens sporta veids mani īsti nepaķēra. Basketbolā biju par īsu, futbolā — par lēnu, cīņas sporta veidos — par mīkstu... Atradu citu veidu, kā izpausties.»

Kaspars uzreiz uzsver, ka neuzskata sevi arī par mākslinieku. Dzīvē esot izveidojies tāds dīvains mikslis, kurā pats tā īpašnieks jūtas diezgan omulīgi. «Varētu jau sasniegt labus rezultātus arī kādā sporta veidā, bet tad tam jābūt uzstādītam mērķim,» viņš spriež. «Ne jau tik daudz talants nosaka to veiksmi, cik darbs. Esmu izvirzījis sev citus mērķus, un galvenais dzenulis ir tos sasniegt. Man dažreiz mēģina piedēvēt kaut kādu talantu, bet pats uzskatu tā — ja nebūtu strādājis kā ruksis pa dubļiem, tad nekas arī nenotiktu.»

Virpulis ierauj

Zlidnis atzīst, ka esot ļoti pretrunīgs cilvēks. Arī viņa veselīgais dzīvesveids grūti iet kopā ar rokenrola būtību, taču viņš pamanās to veiksmīgi savienot — nesmēķē, iedzer ar kolēģiem mūziķiem kompānijas pēc, bet neaizraujas ar pārsātinātu izklaidi. «Nedēļas nogalēs, ja neskaita koncertus, esmu mieramika, jo izlādējos jau darbdienās, ejot uz sporta zāli, dejošanas nodarbībām un vēl mēģinot kopā ar grupu,» viņš uzskaita. «Daudzi mani vecie draugi pat apvainojas, kad saku, ka man nav laika ar viņiem patusēt

Lai noķertu pilnīgu relaksāciju, Kaspars vasarā mēdz aizbraukt uz bērnības laukiem Kārsavā, kur joprojām dzīvo viņa radinieki. «Nav nekā skaistāka par īstu lauku ceļu, kas iet cauri pļavai uz mežu, un ejot tu redzi rudzupuķes,» viņš tēlaini novelk. «Es nesaku, ka man ir ļoti grūti dzīvot pilsētā, taču tas ir virpulis, pie kura jāpierod.» Diemžēl virpulī neatliekot laika arī nopietnām attiecībām. «Mūzikas dēļ pat esmu upurējis attiecības, jo nevar tā mocīt otru pusi, kura vēlas tevi visu...» viņš patiesi skumīgi saka. «Taču attiecības ir palīdzējušas radīt patiesus dziesmu tekstus.» Tie būs dzirdami jau rītdien, 16. februārī, Studentu klubā, kur startēs «Gain Fast» Latvijas tūre.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu