Glezna uz nagiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klasiskais un franču manikīrs lai paliek konservatīvākām dāmām vai tām, kuras apģērbā un izskatā spiestas rēķināties ar lietišķo etiķeti. Nagu dizaina plašās iespējas ļauj izdaiļot roku un kāju nagus tā, kā vien ienāk prātā.

Sniegā atstātas lāča pēdas, pirmās sniegpulkstenītes, saulriets, kāda Vecrīgas nama tornis, mīļākie ziedi, notis, «Playboy» zaķītis... Tās ir tikai dažas idejas, ko pēc savas gaumes un iztēles var pārvērst nagu rotā. Fantāzijai, tāpat kā iespējām nagu apgleznošanā, nav robežu. Uzdrošināšanos eksperimentēt ar zīmējumiem un spilgtām krāsām atļaujas aizvien vairāk sieviešu. Arī tās, kuras visbiežāk izvēlas klasisko un nezūdošo vērtību – franču manikīru.

Krāsu izvēle mainās līdz ar gadalaikiem. Proti, uz Ziemassvētkiem dominējošās krāsas bija zelta un sarkanā, taču, tuvojoties pavasarim, aktuāli kļūst košāki toņi – zaļi, oranži, rozā u.c. Arī sausie ziedi pēc ziemas perioda atgūst savu vietu dizaina pasaulē. Vajag tikai likt lietā iztēli, lai uz rokām taptu mākslas darbs!

Vienmēr aizņemtajām

Lai gan mākslīgie nagi sen vairs nav nekāds jaunums un daudzas sievietes no tiem nešķiras jau gadiem, iespējams, daudzas vēl šaubās par to lietderību un praktiskumu. Te der atgādināt, ka īpaši ērti pieaudzētie nagi ir lietišķām sievietēm, kurām ikdienā neatliek laika regulāri apmeklēt manikīru. Atšķirībā no dabiskajiem nagiem, kuru sakopšanai manikīrs ir obligāts vismaz reizi nedēļā, mākslīgo nagu profilakse nepieciešama reizi mēnesī. Akrils vai gels uz dabiskajiem nagiem lieti noderēs gadījumos, kad nagi izauguši gari, bet šķeļas. Situāciju var glābt, dabiskos nagus pārklājot ar akrilu vai gelu.

Mākslīgie nagi nebūtu īpaši ieteicami, ja visu dienu rokām ir saskare ar ūdeni. Tiesa, šādos gadījumos ir iespēja lietot cimdus. Turklāt gumijas cimdus, apdarot mājas darbus, ieteicams lietot visām – ne tik daudz pašu nagu dēļ, cik roku ādas saudzēšanas nolūkos.

Nepārspīlēt ar garumu!

Pieaudzējot piemērota un ērta garuma nagus, tie netraucēs un neradīs nekādas problēmas ikdienas pienākumu izpildē. Galvenais noteikums – nepārspīlēt ar garumu.

Gels vai akrils? Kurš veselīgāks vai mazāk veselīgs? To nav iespējams pateikt, jo gan gelam, gan akrilam ir savi plusi un mīnusi. Uz nagiem uzklāto gelu žāvējot lampā, reizēm rodas nepatīkama dedzinoša sajūta. Savukārt akrilam ir ļoti specifisks aromāts, kas ne visiem šķiet pieņemams. Akrils ir cietāks materiāls, gels – elastīgāks.

Mākslīgo nagu «+»

  • ja nagi ir trausli un bieži lūst, tad pieaudzētie nagi ir lieliska alternatīva, kā iegūt skaistas, sakoptas rokas;
  • jāatvēl tikai divas stundas, lai atlikušo mēnesi rokas būtu sakoptas;
  • pieaudzējot nagus ar akvārija dizainu vai vienkārši franču manikīru, nav jāžāvē laka. Mākslīgo nagu pārklājumu nav iespējams sabojāt, kā tas mēdz notikt, vienkārši lakojot nagus. Parastā laka ilgi jāžāvē, un vajadzīgais efekts saglabājas tikai trīs četras dienas. Pieaudzētajiem nagiem attiecīgais dizains saglabāsies līdz pat nākamajai profilaksei, proti, gandrīz mēnesi;
  • ja nolūst viens nags, nav uzreiz jānogriež visi, kā tas ir jādara, ja nolūzis kāds dabiskais nags. Mākslīgo nagu iespējams vienkārši un ātri salabot.

Mākslīgo nagu «–»

  • ar mākslīgajiem nagiem ir grūti pacelt sīkus priekšmetus, kas nokrituši zemē, piemēram, sīknaudu;
  • ja pieaudzēti pārmērīgi gari nagi, tad ir iespēja, ka tie bieži lūzīs.

Konsultēja salona «Fashion Nail» nagu kopšanas speciāliste Vita Zaļkalna

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu