Milušam gripa, <i>Jūrmalgeitas</i> lietas izskatīšana atlikta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Zemgales apgabaltiesa piektdien atlika Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietas skatīšanu. Uz tiesas sēdi neieradās viens no apsūdzētajiem Germans Milušs, kas saslimis ar gripu. Tiesas sēde pārcelta uz 20. februāri, portālu «Apollo» informēja tiesneša palīdze Inta Grundāne.

Kriminālvajāšana sākta kopumā pret četrām personām — Leonīdu Lasmani, Germanu Milušu, bijušo Jūrmalas mēru Juri Hlevicki un Gvido Hariju Volbrugu — par kukuļa došanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, t. i., par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 323. panta 2. daļā.

12. martā Latvijas Televīzijas raidījumā «De facto» tika publiskotas Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļdošanas lietā iesaistīto personu telefonsarunas, kurās tika apspriests, kā iegūt vienu trūkstošo balsi, lai Jūrmalas mēra amatu atkārtoti ieņemtu Hlevickis, kā arī Ančāna piekukuļošana. Milušs vēlēšanu dienā sazvanījās arī ar Latvijas Pirmās partijas priekšsēdētāju Aināru Šleseru, kam krimināllietā ir liecinieka statuss, un Tautas partijas biedru Andri Šķēli. Sarunās piedalījās arī Eižens Cepurnieks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu